Sigrid fyra månader

 

Älskade lilla varelse. Du är så god. Igår blev du fyra månader. Nu känns det som du funnits hos oss så länge. Det känns självklart att vi är fyra i familjen trots att jag ibland får för mig att vi har fler barn, haha.

 

Du skrattar åt din bror. Ögonen gillar att följa honom. Vi tycker att ditt skratt är så annorlunda från storebrors. Ibland låter det nästan som du grinar. Tokfia. Du älskar att ha din högerhand i munnen att gnaga och tutta på. Dregglar ordentligt gör du. Redan tänder på g?

 

I kläder har du genomsnitt 62. Det börjar växa ut små blonda strån på bakskallen där du tidigare skavt bort den kalufs du föddes med.

 

Det är kämpigt på kvällarna och det har nog varit det i två veckors tid. Du har elaka eksem på kinderna och huvudet och ibland är du lite rödflammig om bålen. Nu utesluter jag mjölk i min kost ett tag för att utesluta att du skulle vara allergisk du med. Din far har tagit in pilatesbollen i från gymmet och gungar dig till sömns om kvällen. Om natten äter du ofta, upp mot sex gånger per natt. Du tar ogärna flaska.

 

Vi försöker natta dig ungefär samtidigt som Nils men du gillar inte att vara själv i rummet och du vaknar ofta snabbt igen efter att vi lagt dig. Du vill somna senare och du skulle vilja ha sovmorgon varje dag. Sover middag gör du lite oregebundet men du brukar vilja sova längre vid 10-tiden.

 

 

 

 


Julen 2014

 

I år blev julfirandet uppdelat på två dagar. Med två småbarn så kändes det lugnast och tryggast så. Eftersom Fredriks mamma jobbade julaftonsnatt föll det sig naturligt att vi firade julafton med min familj. Däremot spenderades juldagens eftermiddag och kväll hos svärföräldrarna.

 

Det var ett bra beslut. Vi har alltid flängt runt tidigare år och det har känts stressigt och att man inte riktigt tagit vara på julefriden.

 

Vi har verkligen haft det supermysigt. I år förstod Nils bättre detta med jultomten och klappar. Tomten var till en början läskig trots att han några dagar tidigare träffat "honom" på öppna förskolan. Men ju mer tomten pratade och satte Nils i arbete att dela ut julklapparna till släkten desto roligare blev det. "heeeiidååå domden!" ropade han när min bror i förklädnad smög ut genom altandörren.

 

Favoriten på julbordet för Nils var även i år lutfisken och potatisen. Materiella klappar han uppskattade mycket var dammsugare, elvisp, lektält, sackosäck, ritplatta, broderad pippitavla och pippibok med tillhörande figurer.

 

Lilla Sigrid var superlugn och nöjd båda dagarna.

 

 

 

 


VECKA 52 - JULEN

Sen publisering som vanligt. ;)

356. Vad dekorerar du din julgran med i år?
Glitter, ledbelysning, silverkulor och röda kulor.

 

357. Tittar du på julkalendern på tv?
Har tittat på hälften av avsnitten. Ingen större hit i år. Fast Nils har tyckt om den.

 

358. Hur firar du jul i år?
Med släkten som vanligt. Mer om det i separat inlägg.

 

359. Om du bara fick se ett klipp/program på tv på julafton, vilket blir det?
Behöver inte se något. Tex så har aldrig Kalle Ankas jul har fallit mig i smaken.

 

360. Länka till något juligt som inspirerar dig
PASS. Inget just nu.

 

361. Hiss & Diss - Julen
Hiss - Att man verkligen sitter ner tillsammans med familjen istället för att flänga runt och massa annat kommer i vägen.
Diss - Att utanförskapet blir starkare för de människor som inte har någon.

 

362. 5 måsten på julbordet
Är vegetarian så är tacksam om det finns alternativ mat till mig som tex vegfrestelse och vegbullar. Mamma brukar göra en soja/bön-gryta till mig istället. Whiskeycheddar på en bit Kajsalimpa är inte fel!
rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu