Nils 2 år

 

Vår älskade Nils fyllde inatt, 00.04 två år! Igår satt jag och tänkte på hur dagen var, hur kvällen var - ja, hur natten var när han föddes. Sigrids förlossning ligger så nära i tiden men jag minns ändå Nils förlossning klart. ( Förlossningberättelsen med Nils: http://lollovisah.blogg.se/2012/november/forlossningsberattelse-nar-nils-foddes.html)

 

Vår goda, underbara, kloka och sociala kille, vad vi älskar dig! Tänk vad stillsam och trist vardagen skulle vara utan dig. Du är verkligen en vilde. Små stunder kan du sitta och leka och pyssla själv men helst vill du ha mycket omkring dig. Du vill springa i skogen, åka på leksaksbilarna och när du varvar ner ser du helst på Pippi Långstrump. Du älskar allt som har med maskiner att göra.. brödmaskinen, stavmixern, grästrimmern och favoriten skruvdragaren!

 

Du är petig med maten. Det som går lättast ner är "koourv" eller köttbullar. Dina bekräftade födoämnesallergier är mjölk, ägg, vete och jordnötter. Trots detta växer du och är pigg. På kläderna har du i ungefär i genomsnitt 86 cl på överdelar och 80 cl på nederdelar. På skor 21/22.

 

Sen i början av sommaren sover du i din morfars gamla utdragssäng. Den trivs du bra i men visst är det fortfarande kämpigt med nätterna. Men din Airsonett har hjälpt dig! Din far lägger dig på kvällen, men det tar tid. Du vill helst vara uppe och busa längre än till 19.30. Vid läggdags får både jag och Sigrid en varsin puss och ett glatt "hejdå".

 

Talet är igång mest hela tiden och vi förstår dig så väl fast det säkert är obegripligt för en del andra. Du utvecklas jättemycket på förskolan och du gillar verkligen att vara där. Du har ibland inte tid att säga hejdå ens eller vill med hem när du ska hämtas. Ibland får vi dåligt samvete för att du inte är hemma med oss hela tiden nu när jag är helt mammaledig. Men helt ärligt tror jag de 15 timmarna i veckan är betydelsefulla timmar för honom och den goa personalen tycker detsamma.

 

Just nu pågår en hel del trots.. Eller kanske ska vi kalla det en massa vilja? Du vet vad du vill och får du inte det du bara ska ha så talar du om det, klart och tydligt ;)

 

Det går inte att beskriva hur mycket vi ÄLSKAR DIG!

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0