V 22

 

Lillasyskonet är lugnare i magen än vad storebror var. Sparkarna är lätta och h*n ger inte ifrån sig så mycket rörelser. Inte beror det på placentans placering, för den är i bakvägg denna gång. Ska verkligen bli spännande att se om rörelsemönstret fortskrider så resten av gravditeten och hur h*n kommer vara på utsidan.

 

Jag glömde skriva förra veckan. Magen har verkligen sagt kaboom! Tyngdpunkt framåt.. Det spänner/knäpper till under skinnet när jag ibland reser mig upp. Minns att det var så förra gången med men inte förän på sommaren. Jag undrar vad det står för. Mycket märkligt och häftigt ska man vara med om :)

 

Jag är jätteseg och trött. Orkar inte alls hålla i gång som förut. Det är verkligen jobbigt att vara så klen som jag är. Häromdagen visade sig foglossningen rejält. Jag får också kramp i båda benen ofta. Särskilt när jag tagit ut mig lite för mycket dagen innan. Då är det ett faktum med värk och sendrag i hela benen dagen efter.

 

Förra veckan var jag ruskit sugen på persikor och denna är det jordgubbar som är min stora craving. Jordgubbar och mjölk, jädrarn sö gött! Vikten då? Jag tror jag gått upp ca 3,5 kilo. Längtar efter SF-måttsmätningarna hos barnmorskan.

 

 

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

 

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

 

 

 
Myrran fotat i hennes trädgård
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0