Trädgårdsröj

 
Våren är här och det är underbart ute. Det är nu man inser vilken frihet det är att ha hus. Jag och Fredrik är verkligen inga trädgårdsmästare men oj vad vi försöker vårt bästa. En massa buskar har ansats rejält och vi har rensat upp bland dem. En en har kapats ner och fler ska det blir. Vi planerar att låta någon falla en del björkar och granar. Vi har en skogstomt så det känns lite kul men det får absolut inte bli för mycket träd och bös. Jag har satt penséer i blomlådorna men jag har en nyinköpt kruka kvar.
 
 
Nils är med oss i detta. Vad han skrattade när Fredrik och Annika hade ner enen! Han älskar att vara ute och greja. Så härligt att se. Dock är han en liten rymling som försvinner lätt in på någon grannes tomt bara man vänder ryggen till. 
 
 
Vi har olika projekt på gång. Ett är att vända stenplattorna på uppfarten. Tror det kan bli riktigt snyggt med den ljusgrå plana sidan uppåt istället för att se den tråkiga stenbeklädda sidan som är nu. Frågan är om de är alldelles för porösa.. Vi ger det ett försök. Ett annat göra vi har framför oss är att lasera trallen på uteplatsen. Hoppas resultatet blir lika fint som vi tänkt oss.
 
 
 
Rengöring av trall, liten kille som är fascinerad över maskiner och verktyg, i häckkapningen
 
 
 
 

Öroninflammation, Bihåleinflammation

 

Ni som känner mig eller följer mig på Instagram har koll på min status. Jävlar i min låda vad jag mått/mår. Ja, jag har börjat se ljuset nu. Jag känner att det börjat vända.

 

Allt började med en rejäl förkylning som inte ville ge med sig. På ett kvällspass på jobbet tappade jag nästintill hörseln och påväg hem börjar jag känna att det börjar göra ont. Natten var något i det värsta i smärtväg jag varit med om. 1177 tyckte jag skulle hålla ut till dagen därpå för tid på vårdcentralen. Tiden gick i slow motion. Jag grinade som ett barn och vankade i vardagsrummet tills morgonen var kommen. Öroninflammation -> Kåvepenin 2g x 2 i 10 dagar. Jag förstod redan min dom på natten då jag redan startat behandlingen med ett litet restlager jag hade hemma.

 

Nästa natt var det dags igen för nästa smärtgenombrott. Skallen höll på att sprängas. Vad i helsikke!? Jag har aldrig upplevt en sådan huvudvärk som strålade ner i nacken. Till en början var värken i hela huvudet men sedan ”bara” på min vänstra sida. Ringde 1177 på morgonen och såklart sa de att jag var tvungen att åka in. Jag vet deras resonemang – bakteriell meningit-obs. Bihålorna eller migrän sa jag. Ringde till jobbet och hörde läget på akuten. Inte en enda medicinpatient så pappa skyndade sig att hämta upp mig och jag fick snabb hjälp på sjukhuset. Nu har jag testat på Oxynorm för första gången också. Bra mot smärtan var den men jisses vad jag kräktes. Nu håller jag mig till Alvedon, penicillin och kortisonnässpray då diagnosen blev bihåleinflammation.

 

Nu är jag hemma och vilaaaaaar. Hur många veckor har jag vilat nu egentligen? Musklerna har förtvinats på mig kropp och jag är allmänt less.

 

MEN imorgon är en stor dag. Längtar men samtidigt är jag jättenervös och orolig. Låt det bli en helt underbar morgon.

 

Nu ska jag fortsätta stri med Anna My om altaner och trädgård ;)


Inskolning och vår

 

Härliga vårdag! Är det inte underbart när solen letat sig ut ur molnen? Gatorna är torra men ännu ligger gruset kvar på asfalten. Nils satt i Charioten och Fredrik och jag tog cyklarna nedför berget till mor, far och bror. Det vankades mat. Innan maten satte vi Nils på trehjulingen och gick till lekparken. Där gungade han en stund innan han blev allt för trött. Mamma och pappa har varit på Kuba och vi har längtat efter dom. Mysigt att träffas idag! 

 

I veckan har Nils skolats in på dagis. Allt har gått fint. Jag var med honom de fyra första dagarna och i fredags gick han själv. Det är en nöjd kille som får leka med de andra barnen och de gulliga fröknarna. Men det där med vilan vill han helst slippa! Han möljer runt i salen och petar på de andra barnen och skrattar och lyfter rullgardinerna och släpper in ljuset. Det kanske löser sig till sist eller så är han lik sin mor ;)

 

 

Jag och Fredrik avslutade denna vecka med först en bastu och sedan Tofuline-glass. Det ska bli skönt att lägga sig strax. God natt.

 

 

 

 


rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu