V 23

 

 


Jordgubbsabstinensen fortsätter. Men jag lägger band på mig själv. Tyvärr är ju de röda goda bären inte billiga att äta varje dag.. Jag är noga med att vara mätt och belåten om dagarna. På morgonen när blodsockret är lågt eller när jag tagit ut mig utan att äta på ett tag har jag lätt till att kräkas. Det gäller tex att ha något i bilen att kunna spy i, ha med sig en frukt om man är ute på promenad och ta det lugnt när jag går upp på morgonen. Nu tror jag jag inte spytt på nästan en vecka. Det varierar dag för dag hur jag mår.

 

Min hy är förfärlig och mitt hår är omedgörligt. Var det inte tvärtom förra gången? Jo. Nästa vecka får det bli ett besök till frisören!

 

Fredrik frågar mig ofta hur det är med mig. Egentligen är allt jättebra. Men det är detta med att jag är trött och inte orkar hålla igång som jag brukar. De riktiga regelbundna endorfinkickarna som ett hårda träningspass ger uteblir och jag blir så disträ. 

 

Jag har svårt att somna om nätterna. Förmodligen börjar jag bli spänd på det som komma skall. Tankar kring förlossningen uppkommer. Allt gick ju snabbt och bra förra gången men tänk om det inte gör det denna gång? Det är krystningarna jag mest fasar för. Jag vet inte hur jag ska orka den smärtan igen. Kanske får jag uppleva krystningsvärkar denna gång och det går lättare. Men tänk om jag får sådana starka krystningsreflexer så jag spricker denna gång. Eller tänk om det blir kejsarsnitt? Grubblerier!

 

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilken position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan, något som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

 

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0