Midsommar

 

Då var årets midsommar till ända. Detta år var vi nerbjudna till Ulebergshamn på Västkusten. Anna D med familj har stuga där nere. Verkligen en liten pärla. Kristin med familj var också på kusten men bodde i en stuga på en camping i närheten.

 

Vi åkte ner på midsommaraftons morgon. Bilresan med frassen gick bra. Han var lugn och sov bak i bilen. När vi anlände till stugan skulle han snabbt ur och leka med sina jämnåriga kompisar.

 

Det blev en stor lunch med många gottigheter både för köttätare och vegetarianer. Färskpotatis, sill, kikärtsfrikadeller, köttbullar, korv, sallad och gräddfil. Vi var verkligen vrålhungriga men Nils hade som vanligt inte riktigt tid till att äta. Det fanns ju så mycket annat att utforska och leka med.

 

Efter lunch var det dags för midsommarfirande i byn. Vi begav oss ner på gatorna. Dessvärre var det verkligen knökat med folk på en liten yta, så det blev trångt. Vi valde att inte vara med i ringdansen utan ställde oss lite ifrån majstången. Ungarna fick gunga och dansa till de klassiska midsommarsångerna där. Vi stannade inte allt för länge utan fortsatte firandet vid stugan. Kristin hade fixat en efterrätt som var helt gudomlig.

 

Kidsen smet över till grannbarnen och vi lekte där. När kvällen kom tändes grillen och potatissallad gjordes i ordning. Innan dess spelade vi kubb. Emma och Stella hade somnat men Nils var vaken.. Tillslut somnade han i sin vagn och vi lyfte in honom i sin resesäng. Det blev rätt så kyligt men vi satt ute invirade i filtar och åt. Jag fick ta en paus då jag fick ont i magen och bråcket. Det var rätt mysigt att lägga sig på soffan inne, läsa tidningen och småle åt snappsvisorna och det de pratade om ute på altan.

 

När natten kom vaknade alla barn. Det blev dags att runda av. Nils mådde inte alls bra, han skrek och skrek. Varför vet vi inte men vi tror det var magen som spökade, plus att han inte var på hemmaplan. Det blev en fruktansvärd natt med knapp sömn. Nils såg på Monsters University två gånger den natten. När Fredrik föreslog en tredje gång ville jag slänga ut iPad'en och fly till vardagsrumssoffan.

 

Lördagen hade vi(eller ja, främst Fruckan) pratat på att tillbringa tid på Nordens ark och så blev det. Det fanns såklart massa djur att titta på och vi hade fikastund i lekparken. Nils var främst fascinerad av leoparderna, tigrarna och några storkar. Goa unge som sa "raauor!" när han såg de stora kattdjuren.

 

Vi valde att åka hem efter djurparksvistelsen istället för på söndagen. Dels för att Nils inte sov bra i stugan men såklart också för att pappa hamnat på sjukhus.

 


Vi hade helt enkelt en riktigt trevlig midsommar!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0