Coxitis simplex

 

I morse försov sig Fredrik. Vi vakna av att Nils skrek som han ofta gör när vaknar. Klockan var strax 8. Jag gick upp och hjälpte till att göra i ordning bassen inför dagis. Det var snabba ryck och han var mest i famnen på oss. Fredrik och Nils for iväg.

 

En och en halv timme senare ringer de från dagis. De säger att han inte kan stå eller gå. När han står så står han på tå med vänster ben. När han försökt att gå har han haltat och kroppen inte kunnat bära honom. Jag förstod ingenting. Han hade ju inte skadat sig genom att ramla, inte hade han väl fått någon flisa i foten, vad var det frågan om? Hade det hänt något neurologiskt?

 

Jag hade ingen bil hemma så Fredrik fick slänga sig hem från jobbet. Ärligt så visste jag inte var jag skulle vända mig riktigt. Jag provade med vårdcentralen men där fanns det inga tider. Hänvisades till 1177. De sa att vi skulle åka in till akuten.

 

Vi kom in till ortopedsidan och väntade en liten stund på ett rum. Sjuksköterskan och läkaren undersökte honom. Det konstaterades att det var höften han hade ont i. Eftersom han varit krasslig i några dagar och hans symtom kommit så plötsligt misstänkte läkaren höftsnuva. En inflammation i höften som kan komma i följd av en infektion. Labbproverna tydde inte på något annat heller.

 

Helt ärligt hade jag aldrig hört talas om detta tidigare. Nu på kvällen har Nils nästan gått som vanligt. Han började redan på akuten halta sig fram mer och mer. Skönt att få reda på att det inte verkat vara något farligt. Får se hur han mår i morgon. Tycker det verkar märkligt att det inte höll i sig längre än så om det är en inflammation dock. 

 

 

 
Plutten för ett år sedan
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Men usch va läskigt :( tur att han mår bättre! :)

Svar: Ja eller hur. ❤️
Lovisa - mamma till Nils

2014-06-19 @ 00:01:43
URL: http://annamyren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0