Golvläggningen

 
  
I helgen hade vi projekt golvläggning. Svärföräldrarna, som lagt golv förut hjälpte oss lördag, söndag och måndag. Det är det lilla allrummet, Nils sovrum och vårt sovrum som fått ny beklädnad. Istället för den fula gulnade plastmattan som låg där innan ligger nu där istället vita asktiljor. Vi är så nöjda! Träplankorna ligger nu övertäckta tills målarna tapetserat och målat färdigt. Idag har vi varit till Beijer och fått innerdörrarna avkortade och lister är köpta för att täcka springorna längs väggarna. Kommer bli tjusigt när allt är klart. 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 

Renoveringen har startat

 
Nu är vi i gång! Från att vi fick nycklarna i fredags har vi förberett för renoveringen. Man kanske tror att lite nya tapeter, golv, vägg- och takfärg inte är ett så stort arbete.. men det är det! I alla fall om man vill få det snyggt och ordentligt gjort.
 
Det vi har gjort under helgen förutom att köra flyttlast är att lagt papp och hängt plast på de ställen som ska täckas inför att Daniel kommer och sprutmålar trätaken och panelen i huset. Ingen lek.. Spaljén mellan kök och vardagsrum är ett minne blott – vilket lyft! En del golvlister har vi lyckats tagit bort och plastmattor har vi rivit en del i. Asbesträdslan kom och tog oss en sväng men det visade sig vara lugnt, ingen asbest! Visst skulle man kunna lägga det nya golvet direkt på plastmattorna men vetskapen om att ha giftig pvc, som plastmattor innehåller, under oss är inte frestande.
 
Vi har stött på några roliga överraskningar så som originaltapeter. Det är ju så kul att gräva sig fram i husets historia.
 
 
Nu är vi trötta och det ska bli skönt att vila några dagar från husprojektet några dagar. Nu förväntar vi oss snart kritvita tak och spacklade väggar :)
 
 
 
Huset är för tillfället så beige't! Vi är helt klart av en gråskala i basen i vår familj.
 
 
 
 

Dagens Visa

 
Som bror min skulle sagt; FCA - Fat Chick Angel.

 

Härligt go i kröppa! Jag har varit på gympapass ikväll och nu vilar min tränade kropp bland kuddar och täcken. Gött. På förmiddagen hängde jag och Nils med kompisar på Marieberg. Eftermiddagen innefattade besök på SEB. Nils livade upp stämningen rejält där borta genom att sätta på en stereo med dansmusik på högsta volym. Älskade charmtroll, du är bäst! Fyra dagar kvar nu. Längtar vi eller!?

 
 
 
Följ min blogg med Bloglovin

Tillflyktsort: Sälen

 

I fredags flydde vi den kaosartade lägenheten. Takboxen packades med skidor, stavar och hjälmar och bilen med väskor och barnvagn. Vi kom iväg vid lunch och i stugan mötte oss svärföräldrarna.  Jag och Fredrik stoppade i oss en varsin smörgås sedan tog vi över Annika och Peters liftkort och kvällsåkte på hundfället. Nils var jättenöjd med att få leka av sig med farmor och farfar i stugan.

 

Dagen därpå åkte svärföräldrarna hem och vi mötte upp mamma, pappa och Pelle vid i Tandådalen åkte längd på Pulsenslingan några varv. Det blev premiär med skidsetet till Nils chariot! Nils satt och mumsade rån medan vi slet i spåret. Vi säger det jämt – oj vad den där vagnen betalat sig tusen gånger om. Vilken möjlighet den ger oss till att fortsätta leva vårt friluftsliv!  

 

Det är aldrig så gött med mat och vila som när man är i Sälen. Senare hade vi kvällsmys allihopa med tacos och godis. Mor och far åkte tillbaka till en annan stuga denna gång då hundarna var med. (Say no more. Jag blöder i hjärtat.) Något som däremot inte är lika gött är sömnen där uppe numera. Nils sover så dåligt! Det är inte jättemånga procent av Nils levnadstid som han sovit en hel natt men på semestern har vi varit uppe timvis med en skrikande bebis. Jag fattar inte. Ska kontakta allergicentrum igen för mer hjälp. Vi tror han reagerar på blommor. Men där finns varken djur, växter och vi ger honom inga födoämnen som han inte tål.. om han nu inte utvecklat ytterligare allergier.

 

Efter en natt av totalt kaos orkade vi oss inte ur stugan förens på eftermiddagen. Då kom mamma hit och barnvaktade medan pappa, Fredrik och jag åkte slalom i Tandådalen. Dagen därpå blev det längdskidpass på 9 km med skrikande bebis. Vi är så ledsna över att ha ett barn som inte mår helt bra.

 

 

Hursomhelst var det skönt att lämna stan och komma upp till fjällstugan. Oavsett skrik, klåda och sömnlösa nätter har vi njutit av en välbehövlig semester.

 

 
 

rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu