Fredag

 

Idag vaknade jag i stress. Ni vet när man vaknar upp plötsligt och känner på sig att man försovit sig. Hur ofta händer det med småbarn? Och det var precis det jag gjort. En familjevän som är rörmokare skulle komma hit på morgonen. Det löste sig och under förmiddagen installerade han ny badrumsinredning. Fräscht!

 

Besöken avlöstes efter varandra. Bror min kom hit på morgonen och hjälpte till, Anna My och Julia kom strax därefter och gjorde husesyn och Anna D och Emma kom vid lunch. Uh, idag har jag varit schleten morsa deluxe. Trött och inte helt välmående. Platt stripigt hår, trikåbyxor och t-shirt utan bh under. Gött att känna sig bekväm i sig själv bland folk ändå! Fast visst påverkar det hur man mår psykiskt om man gjort sig i ordning eller ej.

 

Nu ligger jag och väntar på att Fredrik ska komma hem. Han var varit i Dalarna och åkt StafettVasan. Visst att det är gött att vara själv ibland men jag erkänner att det är absolut mysigast att vara tillsammans på helgerna.

 

 

Sen vill jag bara säga att jag är så tacksam över att jag har dig Nils <3 Tänk att just jag är mamma till just dig.

 


 
 

Jesus Christ Superstar

 
 

 

Nils sover hos sin farmor och farfar och jag och Fredrik har tid för oss själva. Kvällen har bjudit på show. Vi var iväg på Jesus Christ Superstar i LLA. Föreställningen var kanon!  Än lever jag på det där ruset man har efter man varit på en tillställning. Artisterna var duktiga förstås och det var en fröjd för ögat att se Ola Salo i rollen som Jesus ;)

 

Det har varit en rätt körig vecka. Vi har besökt Nils förskola och informerat om hans allergier och vi har även varit på astmaträff via barnmottagningen tillsammans med andra föräldrar till småttingar med astma. Jag har inte mått helt bra. Det känns skönt att få ha denna tid tillsammans.

 

I natt ska vi få sova! I helgen vankas det jobb för min del.

God natt.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Sömn, allergier och astma

 

Nils sover och det är en rysligt trött Lovisa som sitter uppe med en kopp varm choklad här ikväll. Fredrik är på träning. Jag känner att jag måste ta det hyffsat lugnt ikväll, trots att det ser ut som det gör med grejer överallt. Idag har jag invigt tvättstugan och nu väntar jag på att en maskin ska bli klar.

 

Fredrik sa åt mig att gå och lägga mig när han kom hem från jobbet idag. Jag la mig i sovrummet, han släckte ner och stängde dörren. Jag somnade som en stock. Jag vaknade av dreggel på kudden och kände mig lite mer utvilad, en timmes lur var precis vad jag behövde. Det tar på krafterna med en flytt, särskilt när man har småbarn som inte sover nattetid.

 

Sedan ett antal månader tillbaka är Nils inte kurad längre. Hans nattrutin kom ur balans när han blev sjuk och sedan dess har vi inte fått tillbaka vanan. Det krånglar och är jobbigt på nätterna. Undrar om han någonsin kommer komma till ro nattetid. Kan inte vår fina underbara vilding få må bra dygnet runt? Vi har varit på allergimottagningen då klådan verkat blivit värre och visst hade han utvecklat en ytterligare allergi OCH astma. Det som nu är diagnostiserat är att han inte tål jordnötter, ägg, mjölkprotein, vete, hund och katt. Tyvärr tror jag inte det tar stopp där, senaste gångerna med lax har slutat med det illrött gossebarn med klåda.

 

 

Dags att hänga upp tvätten..

 

 

 

En springande vilding i slutet av lägenhetstiden
 

 

 

 

 

 


Uppdatering från huset

 

Hej på er! Ja, jag vet. Jag är verkligen sämst på att uppdatera men tiden räcker inte riktigt till. För en vecka sedan flyttade vi in i huset. Trots målarna gjort det mesta så väntar oss en del att göra som att lådor ska packas upp, lister och annat målas av oss när Nils somnat, belysning ska ordnas och mycket mer. Det är inte många slapparstunder här inte. Och vet ni, igår gjorde jag mitt första arbetspass på typ ett och ett halvt år! Det kändes absolut okej. Jag arbetade inte i grupp utan läste rutiner och uppdaterade hjärnan med lite läkemedelskunskap och diagnoser. Det var trevligt att träffa goa kollegor men visst är det en saknad att många slutat. 

 

Det som är gjorts hittills på huset är att väggar spacklats, målats och tapetserats. Trätaken är vitmålade. Nya socklar är köpta och tillkapade då de förra rök när vi drog ut plastmattorna. Nytt golv har lagts. Befintliga socklar målas och i samma veva även radiatorerna. Nya dörrtrycken ala funkis är på plats istället för de icke stilriktiga mässingvarienterna som fanns där innan. Vi har fått en del av våra möbler på plats och nya som skoställ, hatthylla och matbord har monterats. 

 

Det känns som det går fruktansvärt långsamt framåt men jag antar att det får ta den tid det tar tills det mesta är i ordning. Huset är ju inte litet precis.. Så det är väl inte direkt konstigt. Vi är övertygade om att slutresultatet kommer bli kanon. Det är sådan skillnad från hur det såg ut innan vi flyttade in :) 

 

 

 

 

 
Förutom de vitmålade väggarna pryder denna tapetkvartett väggar i huset.
 
 

 


rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu