Nils 1 år!

 
Idag fyllde världens bästa Nils 1 år! Fyra minuter över midnatt på denna dag för ett år sedan kom han till världen. Det var efter en intensiv förlossning på 5,5 timmar räknat från första värk. (Läs förlossningsberättelsen här) Jag minns så väl när han skrek, lades upp på mitt bröst och började äta. Jag förstod nästan ingenting. Allt var förvirrande men ändå så självklart. 
 
 
Det betyder också att vi firar ett år som familj. Att skaffa barn är det bästa vi gjort. Det är verkligen mäktigt att ha skapat en människa med den man älskar. Relationen mellan mig och Fredrik har bara vuxit sig ännu starkare.
 
 
För ett år sedan
 
 
Idag är Nils en glad och aktiv kille. Jag hade hela graviditeten föreställt mig mitt barn precis som han blev. Ungefär som vi lärde känna varandra redan när han låg i min mage. Kryper han inte runt står han och hänger någonstans eller klättrar upp för något. Det är inte många sekunder han är still. I matstolen måste han knäppas fast, annars har vi en vildning som ställer sig i stolen och riskerar att ramla ur. 
 
Han är fortsatt social och charmar de flesta med sitt flirtiga leende. Att umgås med andra barn är såå kul! Jag tror inte det kommer bli några problem när han ska börja dagis. Samspelet med andra blir tydligare och tydligare. Han gillar att mata andra med kex och ger leksaker till andra. Även nappen stoppar han generöst in i andra munnar, haha. Favoritleksaker är fönsterskrapan och soplimmen. Att krypa in i diskmaskinen eller leka med vattnet i badrummet hos farmor och farfar är spännande. 
 
Favoritmaten är hipps ekologiska nudlar med skinka/kyckling, majs med kalkon eller gröten sinlac. Hemmalagat är han skeptisk till och det får inte finnas en klump i maten om den ska ätas. Visst kan han sitta och plocka och äta majs eller spagetti men inte så han blir mätt. Han har fyra hela tänder som helt vuxit upp och två halvvägs. 
 
Strumpor och skor tycker han är onödigt. Strumporna drar han och och biter på. De där gummiplupparna under sulorna är ju bara för goda. I genomsnitt har han storlek 74 på kläder och 19 i skostorlek. 
 
Han pratar rikligt på sitt egna språk. Några igenkännbara ord har han inte så många. Han kan säga "mam(m)a" och "dä(r)" 
 
Det är så skönt att sömnen funkar bra. Han inramsas till sömnen och sover mellan 20-08 och förmiddagslur sover han 10-11. Ibland sover han också på eftermiddagen, men tyvärr blir han alltid så ledsen och kinkig när han vaknar efter den. I vagnen somnar han inte lätt i längre. 
 
 
Vi älskar dig Nils Svante Loa <3
 
 
Att fota en ettåring är inte lätt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0