I höstlöven


För några veckor sedan var jag och min goa granne Anna ute med våra barn och fotade. Nils tyckte inte det var särskilt kul att vara modell. Han ville inte sitta i löven utan ville mycket hellre mysa i min famn. Julia däremot var nöjd att ligga framför kameran. Här är lite av resultatet. 
 
 
 

Nils ettårskalas

 
Förra helgen (på min och Fredriks sexårsdag som par!) samlades familjerna och firade att Nils fyllt ett år. På morgonen gjorde vi i ordning cupcakes och macrons till fikat. Det fick bli det istället för tårta i år. Nils satt i sin stol med en visp och bonke lekte medans jag grejade.
 
Gästerna kom och Nils trivdes som fisken i vattnet av att bli omringad av nära och kära. Speciellt kul var ju att leka med ballongerna! Kusin J hjälpte honom att öppna födelsedagspresenterna. I paketen gömde sig bland annat en fårskinnsfäll, reima vinteroverall, böcker, leksakslåda som man hammrar bollar i, marackas och pengar. Tror sakerna fick klart godkänt av lillen! 
 
Vi tyckte det blev tomt och tyst när gästerna gått.
Tack snälla för ett trevligt firande av vår son.
 
 
 

Sälenhelg

 
I fredags bestämde vi oss för att följa med min mamma och pappa med upp till stugan i Sälen. Det blev en spontan snabbvisit över helgen. Nya sängar och soffmöbler levererade vi upp och gjorde lite allmänt fix i stugan. Det blev inte någon vidare vandring för oss denna gång. Nils var inte pigg. Hosta och rosslandet i bröstet hade tydligen inte släppt. Det var en ledsen och gnällig kille vi har haft. Lilla vän. Men att ha mormor morfar hos sig en hel helg tycker han säkert inte är fy skam. 
 
 
Vi behövde verkligen ett litet avbrott från vår tillvaro. Det har varit lite av ett kaos på hemmaplan. Nu när vi har andats lite fjällsluft så känns det lite lättare.
 
 
 
 

Nils 1 år!

 
Idag fyllde världens bästa Nils 1 år! Fyra minuter över midnatt på denna dag för ett år sedan kom han till världen. Det var efter en intensiv förlossning på 5,5 timmar räknat från första värk. (Läs förlossningsberättelsen här) Jag minns så väl när han skrek, lades upp på mitt bröst och började äta. Jag förstod nästan ingenting. Allt var förvirrande men ändå så självklart. 
 
 
Det betyder också att vi firar ett år som familj. Att skaffa barn är det bästa vi gjort. Det är verkligen mäktigt att ha skapat en människa med den man älskar. Relationen mellan mig och Fredrik har bara vuxit sig ännu starkare.
 
 
För ett år sedan
 
 
Idag är Nils en glad och aktiv kille. Jag hade hela graviditeten föreställt mig mitt barn precis som han blev. Ungefär som vi lärde känna varandra redan när han låg i min mage. Kryper han inte runt står han och hänger någonstans eller klättrar upp för något. Det är inte många sekunder han är still. I matstolen måste han knäppas fast, annars har vi en vildning som ställer sig i stolen och riskerar att ramla ur. 
 
Han är fortsatt social och charmar de flesta med sitt flirtiga leende. Att umgås med andra barn är såå kul! Jag tror inte det kommer bli några problem när han ska börja dagis. Samspelet med andra blir tydligare och tydligare. Han gillar att mata andra med kex och ger leksaker till andra. Även nappen stoppar han generöst in i andra munnar, haha. Favoritleksaker är fönsterskrapan och soplimmen. Att krypa in i diskmaskinen eller leka med vattnet i badrummet hos farmor och farfar är spännande. 
 
Favoritmaten är hipps ekologiska nudlar med skinka/kyckling, majs med kalkon eller gröten sinlac. Hemmalagat är han skeptisk till och det får inte finnas en klump i maten om den ska ätas. Visst kan han sitta och plocka och äta majs eller spagetti men inte så han blir mätt. Han har fyra hela tänder som helt vuxit upp och två halvvägs. 
 
Strumpor och skor tycker han är onödigt. Strumporna drar han och och biter på. De där gummiplupparna under sulorna är ju bara för goda. I genomsnitt har han storlek 74 på kläder och 19 i skostorlek. 
 
Han pratar rikligt på sitt egna språk. Några igenkännbara ord har han inte så många. Han kan säga "mam(m)a" och "dä(r)" 
 
Det är så skönt att sömnen funkar bra. Han inramsas till sömnen och sover mellan 20-08 och förmiddagslur sover han 10-11. Ibland sover han också på eftermiddagen, men tyvärr blir han alltid så ledsen och kinkig när han vaknar efter den. I vagnen somnar han inte lätt i längre. 
 
 
Vi älskar dig Nils Svante Loa <3
 
 
Att fota en ettåring är inte lätt.
 

Trendig och lekpark

 

Just nu vaskas pojken av i handfatet.  Han har ”ätit” gröten på egen hand i köket. Han ville inte bli matad! Det gick sådär ;) Liten blir stor. I morse gjorde vi ett besök på IKEA. Trendigkollektionen släpptes idag och vi kom hem med lite nytt porslin. Flata tallrikar och en del serveringsskålar. Kommer passa in så bra i vårt kök på Sandstensvägen! Innan dess var vi och valde ut golv till allrum och sovrum. Det är sååå fint. Ni ska få se längre fram vilket vi förmodligen valt.

 

 

Dagarna med Nils är allt annat än lugna. Stimulans behöver han massor förstås. Det är kul att vi nu kan leka med honom i lekparken. Gungan sitter han hyffsat bra i och gungdjuren rider han på. Man ser att han sitter och har det gött samtidigt som han ”pratar” massa med oss under gungandet.

 

 

 

 

Strax blir det fredagsmys för oss. Imorgon ska Nils hänga med mormor & morfar och vi ska på  25årsfest för Nils gudmor på kvällen. Söndagen får Nils tillbringa med farmor & farfar då vi ska städa inför visning.

 

God helg!

 

 


rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu