Sova middag?


Nervositet

 
 
 

 

Det är mycket nerver som spritter just nu. Det går nästan att se och ta på känslorna. Jag är så nervös! Det är tre saker som florerar varav den ena är förhoppningsvis positiv och de andra kan vara negativ. Jag fokuserar absolut mest på den roliga saken än den tråkiga. Jag försöker inte måla fan på väggen för varken något av grejerna.

 

Vågar man hoppas för mycket? Det är som att det skulle bringa otur att ta ut för mycket i förskott men så är det ju givetvis inte. Det finns ett tidsspektrum för mina frågetecken. Kanske vet jag mer imorgon om ett av de hemska och nästa vecka om det hoppfulla. Tiden läker dessvärre inte alla sår.

 

Snälla, jag orkar ingen motgång kring dessa saker.

 
 
 

Stereotyp mors dag önskar ICA Maxi!

 
Nu ni alla döttrar och söner ute i stugorna närmar sig mors dag. Svårt att veta vad ni ska köpa till er mamma på denna bemärkelsedag? Ica Maxi har i veckan skickat ut sina presentförslag.

 

Vad sägs om t.ex. antirynkkräm, smink, hushållsassistenter, hårborttagningsmedel eller kanske bäst av allt, NATURDIET ”BANTINGSMAT”!?

 

 

 

I ren nyfikenhet och förundran kommer jag spara denna bilaga och vänta till november och se vad de kommer ha för gåvoidéer till fars dag. En känsla säger mig att näringsfattiga shakes, smothies eller bars kommer lysa med sin frånvaro..

 

 

 
 
 

Hänt i dagarna

 

Det är fullt upp hela tiden och bloggen kommer i skymundan. Ingen hög prio på att surfa när han har en lillfis att ta hand om. Tur är väl det! Å andra sidan gillar jag att dokumentera våra dagar, mina tankar och åsikter. Jag har en privat vanlig dagbok som jag skriver i men här blir det lite roligare med foton.

 

I fredags hade vi en urmysig dag på stan. Vi köpte med oss sallad och satte oss i museiparken och åt. Nils var på gott humör och satt i sin vagn och lekte medan vi fick i oss maten. Vi hade lite småärenden att ta tag i. Jag fick bland annat tag i två par shorts då de jag har här hemma är för stora. Fredrik tycker väl det är lagom kul att gå i butiker.. Det är ungefär som att ha med sig två ungar istället för en. Senare gick vi och åt italiensk glass på Carli. Guuu sö gött! Nils sov hos mina föräldrar den natten.

 

 

Lördagen kom och som vi MAVA-morsor väntat! Det var dags för grillknyt i Segerstad. Vädret var lite fram och tillbaka men mestadels fint. Det var en god sammansättning av föda och barnen var nöjda i sina solhattar. När det mulnade på fick hockeyn härja fritt i vardagsrummet. På kvällen var det årets Eurovision Song Contest. Extra kul att det hölls i Sverige. Danmark vann, ett bidrag vi inte hejade på direkt. Vi tyckte Norge var bäst och Grekland var okej, haha.

 

Söndag förmiddag synkade jag och Myrran en dejt i stadsträdgråden. Kamerorna var med och det blev några foton. Vilken besvikelse det var föresten. Det blommar mer hemma hos morsan och farsan än där.. Eftermiddagen tillbringade vi hos svärföräldrarna.

 

måndagen var vi riktigt sega. Vi slappade halva dagen och sorterade lite här hemma. När eftermiddagen anlände fick det vara nog med mösande. Nils sattes i Charioten och babblarna spelades på paddan, Fredrik pushade på mig att springa på.

 

Det var säsongsavslutning på babyrytmiken igår. Det var minst sagt ett stressmoment att komma iväg då Fredrik ”gömt” bilen långt bort på Norrstrand. Bar runt på babyskydd, barn och skötväska i 20 minuter. Svetten rann och vi kom försent. Men vad gjorde det? När vi väl var där hade Nils så kul. Finns det något bättre än att se sitt barn må bra? Eftermiddagen tillbringade jag och Nils i stan med vänner och Fredrik gick med oss hem efter han slutat arbetet.

 

Idag var jag med Camilla på SkivstångSpin 90 min. Debut för mig och det var roligt! Kan ju erkänna att jag var lite trött efter denna natt. Mer om det i ett annat inlägg..

 

 

 
 
 

En uppretad men nöjd tjej i en smal och välfungerande kropp


 

Och till er som är trångsynta:

* Bara för att jag är kvinna bör jag inte skyla mig.

* Bara för att jag är feminist behöver jag inte bränna BHn och använda bomullsmamelucker.

 

 

Huvudsaken är väl ändå hur jag MÅR i min kropp och inte hur jag SER UT i min kropp.

 

PS. Enligt min nya uträkning är jag inte ens underviktig längre! NÖJDA?


Marieberghäng och vårrus

 

Värmen är här! Idag har det varit en fantastisk varm dag. Igår när vi gick in till stan för att träffa mammagruppen var det inte alls lika behagligt. Hursomhelst, MAVA-morsorna med bebisar har idag hängt i Mariebergskogen.  Vi träffades vid 12-tiden och åt sopplunch på Naturum. En liten besvikelse faktiskt. Soppan var inte särskilt matig och salladsutbudet var nästintill obefintligt. Men visst smakade det ändå bra.

 

Efter ett tag inne på restauranten var det ett gäng trötta ungar som ledsnat av att sitta vid bordet. Vi satte barnen i vagnarna och Nils och Emma var inte sena på att somna. Stella gjorde premiärgung i lekparken och hon och Svea kikade på djuren. När Nils vaknat fick han gröt i parken.

 

Anna hade massa tårta hemma som provgjorts inför Emmas dop, så vi gick hem till dem för fikatajm. Svea och Nils lekte på en filt på gräsmattan. Han gjorde en av hans monsteratacker mot henne och hon såg förvånad ut. Och vet ni, det var solhattspremiär för min lille man idag. Dessutom hade han min gamla tröja på sig till sin fina Katvig-dress. Underbart härliga unge!

 

 

 Tack Anna för dagens bilder

 

 

Ikväll gick vårruset av stapeln här i Karlstad. Jag och Nils mötte upp några kompisar och hejade på bland annat min mamma.

 

Nu är det dags att sova, för imorgon står en hel del på schemat.

 
 
 

Onda nätter och födelsedagsfika

 
Det har nu varit två jättejobbiga nätter för Nils. När han vaknat har han verkligen gallskrikit som att han har ont. Han ser alldeles förtvivlad ut och tar sig för ena örat. Det har varit svårt att trösta honom och få honom att komma till någorlunda ro. Tillslut har han somnat av utmattning. Hans eksem har blossat upp, speciellt på ögonbrynen och hårbotten. Förkyld har han varit i en veckas tid men verkar vara på bättringsvägen från snuvan och hostan. Jag har givit honom Alvedon som smärtlindring men känner ju såklart att det inte är tillräckligt. Idag har vi fått tid på vårdcentralen så att läkarn kan ta en titt på honom. 
 
 
Igår var vi och firade mor och far som fyllt och fyller år. Vi tog med lite fika och gav presenterna vi köpt. Nils blev inte utan! Mormor och morfarn hade köpt en gullig badrock i marinblått med öron på. Perfekt till babysimmet eller poolhäng i sommar.  Jag, mamma och pappa tog ett träningspass ala Friskis på kvällen och Fredrik sprang hem från Stodene med Nils till Norrstrand. 

Nils sju månader


 

Vår lille kille växer sakta men säkert. Han ligger på den nedersta kurvan i vikt och längd och lyckas följa den. I kläder har han storlek 62-68. Han har precis nått sju kilo i vikt. Maten är fortfarande krånglig för honom. Han har jättebra matlust men får inte äta allt. Blodproven kunde inte se att han är allergisk mot mjölkprotein men när vi tagit in mjölkprodukter i hans kost har det slutat i gallskrik, magont, utslag och total sömnbrist. Vad jag förstår visar sig inte alla allergier på tester. Sömnen då? Han vaknar nu i snitt tre till fyra gånger från att han somnar på kvällen till att han vaknar tidig morgon. Ofta räcker det med en flaska ersättning, en slurk vatten eller lite gos. 

 

Nils är minst sagt aktiv. Det härjas i högsta växel och underhållning är något han ständigt vill ha. Det är en vilding vi har men det är ingen överraskning. Han sparkade i magen som bara den. Att sitta upp är inget han fokuserar på. Det är främst att kräla och att rulla på golvet som är kul. Men det är klart att det är bäst att vara i mammas och pappas knä. Han är så himla rolig när han går till attack. Nils fäster blicken på en, snurrar händerna och andas som en motor, sen skriker han till och hugger en. Haha.

 

Han är väl medveten om sin omgivning. Hundar tycker han är jätteroligt. När han äter här hemma kan han knappt koncentrera sig på maten om Eddie är i närheten. Det är mer spännande att titta åt hundens håll. Pelle vill han sträcka sig mot och honom skrattar han verkligen åt. Grannens hundar asgarvar han när han träffar och hundar på tv flinar och fnittrar han till. Åh, lille vän.. 

 

Det finns snart inte en pinal som Nils inte funnit och fingrat på. Han över överallt och lite till... Man kan ju bara undra hur det blir när han kan krypa, eller gå! Tänk att världen är så intressant. Han kan fastna och kika på tex sin napp. Det ser ut som att han är tekniskt intreserad, hah. 

 

Munnen är rolig att göra ljud med tycker Nils. Att suga in läpparna, smacka, "prutta" pussa, brumma och spotta ut maten över hela köket är kul. Ipaden är fortfarande intressant och favoritklippen är de med Babblarna. Vet inte hur många gånger vi hört på Babblarnas låtar. Favoriterna är Bobbo och Dodoo. När de sjunger ler han. 

 

 

Trots sömnbrist och allergikrångel är det underbart att vara förälder. Jag kan verkligen rekommendera det ;) Nu håller vi tummarna för att mötet och pricktestet på allergimottagningen  går bra! Vet ju hur blodproverna tyvärr gav utslag.

 


Nej nej nej

 

Jag mår dåligt och det är fruktansvärt jobbigt just nu. Jag tror vissa har svårt att förstå den sorg och oro jag just nu genomgår. Säg att det inte är sant och att det inte är så allvarligt som det verkar. Detta är bannemej inte enkelt. Jag trodde det aldrig och tror det fortfarande inte..

Älskar ju er alla.

 

 

 Några foton på Pelle får avsluta detta inlägg

 

 

 
 
 

Chariot cx2

 

Den hurtiga lilla familj vi är har vi valt att investera i ytterligare en barnvagn. En barnvagn som passar vår livsstil mycket bra. Häromdagen var vi iväg och köpte oss en vinröd Chariot cx2. En fantastisk vagn med många möjligheter. Till denna vagn kan man koppla på olika set som för joggning, skidåkning, vandring, cykling och promenad. Vi valde faktiskt syskonvagnen, men den finns även som singelvagn. Detta är en dyr historia och det känns onödigt att byta upp sig senare när eventuellt syskon kommer, då ett barn sitter lika centrerat och bra i denna också. 

 

 

I förrgår fick jag ta premiärturen med Charioten. Vi gick bort till Rudskogen och jag provade jogga första gången efter förlossningen. Jag har inte tyckt det känts riktigt bra förut och tyvärr kändes det inte optimalt nu heller. Men det blir bättre hoppas jag. Knip knip knip! Hursomhelst, det är så mycket roligare att springa med Nils än att springa själv. Har aldrig varit någon hängiven löpartjej men vem vet, kanske blir! Utöver löparsetet har vi även köpt till skidsetet. Nästa inköp kommer bli cykelsetet så vi kan ut och cykla hela familjen i sommar.

 

 

 

 

 


Klinikfest och page

 
Fredagkväll var jag på Terrassen med jobbet. Det bjöds på trerätters och flera av läkarna bjöd på spex. Det var mycket trevligt. Dansades gjordes det in på småtimmarna. Vid ettiden längtade jag dock hem och fick skjuts hemåt. 

 

Lagom till klinikfesten hade jag bokat klipptid. Jag gav frisören fria händer och hon klippte av en bra bit. Numera har jag page! Känns inte alls dumt då det var så slitet. Jag har nämligen tappat så mycket hår sen jag slutade amma. Det har varit så skört och när Nils dragit i det har det gått av alldeles för lätt.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

En grannflicka är född

 
Igår, den första maj, kom en liten flicka till världen. <3 Det var våra vänner och grannar Anna & Fredrik som fick sitt första barn. Grattis!
 
 
Alldeles speciellt är också att jag fick vara med en bit in i förlossningen. Jag var uppe hos Anna på valborgsnatten. Jag försökte stötta med påpeppningar, massage, dryck och näring och jag värkklockade så gott jag kunde tills pappan kom hem från sitt nattjobb. Min vän var så duktig genom värkarna!
 
 
Tänk, nu är även hon här. Det kommer bli många underbara dagar, ja år, med våra älskade barn.
 
 

rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu