Sälen

 

Hej och hå! Blogglusten är inte på topp..  Jag försöker njuta av sommaren och låta de tekniska prylarna vara. Sommaren levererar verkligen! Tur med vädret kan man ju verkligen säga att vi har. Vi försöker klyschigt fånga varje dag.

 

Efter Fredriks födelsedag åkte vi upp till stugan i Sälen. Älskar lugnet och ron som befinner sig i stugbyn. Det är vår tillflyktsort.Tillsammans med lellveck har vi vandrat och cyklat X antal mil. Är sååå glad att vi har vår Chariot! En vagn alla aktiva familjer måste ha! Nils sitter som en prins i vagnen och har hängt med när vi cyklat runt om i Sälen. Med sin gröna grodhjälm är han så söt! Visst är han missnöjd ibland, särskilt när han är trött, men efter en stund brukar han somna gott.

 

Ergobaby-selen gjorde att vandringarna gick smidigt. Nils sitter stolt i selen och han älskar att titta runt på naturen. Att sitta skönt intill sin pappas bröst är nog inte helt fel. Han har varit utrustad med solhatt eller mössa och sportsolglasögon. Vår älskade naturNils!

 

Sista kvällen tog vi oss ett dopp i tjärnet som ligger vid stugan. Det var överraskande varmt i vattnet. Jag kan ju inte påstå att jag är någon badfantast annars men temperaturen var klart godkänd.

 

Det har varit högt tempo på aktiveringsbarometern och goda middagar på kvällen. Precis som vi vill ha det!

 
 
 
 

Fredrik 25 år

 
Idag fyllde min älskade sambo och Nils underbara pappa 25 år! Hipp hipp hurra älskling!
 
 
 
 

Skutbergsgrillning

 

Ikväll bestämde vi träff med Linn och Milan ute på Skutberget. Vi tog med oss en varsin engångsgrill och den mat vi ville grilla. Vi bredde ut våra filtar. Det var en liten kille som lekte glatt på dem. Nils gillar inte vara i gräset så man vet att han håller sig på filten. Han blir lite förskräckt när han stöter i den gröna läskiga och försöker ”ställa sig” på ett ben för att nudda så lite som möjligt av det. Lillen har precis som vi haft en trevlig kväll. Underhållen blev han hela tiden och Milan tycker han mycket om. Det verkar vara ömsesidigt ;)

 

Linn och jag umgicks jämt på högstadiet. Hon är en av de vänner jag haft absolut roligast med i livet. Jag kan verkligen sakna den tiden även fast det var en rätt tuff del av livet. Någon gång hoppas jag Linn och Milan flyttar hem till Karlstad igen så det kan bli lite mer som förr. Tycker så mycket om dig vännen!

 

 

 

 

 


Sommarkul

 

 

Det är verkliga härliga dagar vi har. Sommaren är nu äntligen här med värme och sol. Vi har bott i mamma och pappas hus då de varit i sommarstugan. Nils har plaskat i sin babypool på tomten och härjat på altanen. Badat har han också gjort i svärföräldrarnas pool. Vi har även gjort en visit på Ängebäck och plockat jordgubbar. Nu är på hemmaplan igen. Längtar efter villa!

 

Idag har vi varit hos familjen Bergfeldt ute i Strandvik. Det har varit en helt underbar dag. Vi blev bjudna på jättegod lasagne och jordgubbspaj. Jag, Nils och Elisabeth tog oss ett dopp i Vänern. Jag trodde det skulle vara kallare än vad det var. Nils tyckte nog det var i kyligaste laget, men han älskar att ”simma” så någon minut fick han vara i. Nils njöt av all uppmärksamhet och hans favoritsysselsättning var att leka med småstenarna som fanns på uteplatsen. Tänk att det var ett år sedan jag var där sist. Då var jag en aning större om magen och Nils sparkade hej vilt. Tiden går för fort!


Falkenberg - Ullared

 
 

 Efter att ha lämnat Göteborg fortsatte vi nedåt i landet. Ett bokat hotellrum på Falkenberg strandbad väntade. Vi checkade in och hade två nätter framför oss. Fredrik sa en vecka tidigare en mening jag aldrig  trodde jag skulle få höra ”Ska vi åka till Ullared?”. Ingen av oss har varit där tidigare och ska jag vara ärlig har jag nog inte trott att jag skulle få uppleva det stället. Haha, ja för det är en upplevelse. Vi hade en del saker till Nils som vi planerat köpa som vi passade på att inhandla där. Han fick bland annat leksaker, gåvagn, babypool, insektsnät till vagnen och några klädesplagg. Vi fick med oss träningsgrejer, stavmixer, trimmer och lite till. Vad tyckte vi då om Gekås? Kul att erfara och bra att kunna shoppa prisvärda ting när vi ändå var i närheten. Vi skulle aldrig sätta oss i en bil och åka raka vägen till Ullared från Karlstad fram och tillbaka på en dag. Så fantastiskt är det inte men har man vägarna förbi så är det värt!

 

Den övriga tiden strövade vi omkring längs Falkenbergs strand och vilade oss på hotellet. Nils möljde järnet på rummet och utforskade varje hörn. Vi har verkligen haft en mysig minisemester. På väg hem mot Värmland stannade vi till i Göteborg och shoppade en hel del på Villervalla Outlet! Älskar alla färgglada unisex kläder!  Och en eloge till Fredrik som pallade att köra i den stadskärnan.

 
 
 

Annika 59 år

 
I fredags var det dags att fira svärmor som fyllt 59 år. Det blev grillat till mat och tårta till dessert. Inte dumt. Kusinerna härjade och hade så kul tillsammans. Att jaga Jakob (med hjälp av oss) tycker Nils är så skoj. Han skrattar när han springer mot honom. Nils skiner upp med ett stort leende så fort han få se andra barn. Jag är övertygad om att Jakob är en stolt kusin :)
 
 
 
 
 

Göteborg

 

För en vecka sedan åkte vi ner hela familjen till Göteborg. Vi hälsade på Nils gudmor Anna och hennes sambo. Det var första besöket i deras lägenhet. Vi plockade upp Anna på hennes arbete på vägen hem till henne. Hon guidade oss genom den sanslösa stadstrafiken. Nils skötte sig väl i bilen och resan gick smidigt.

 

Göbbera åkte iväg och handlade mat och jag, Nils och Anna tog oss en promenad. Man blir så seg i kroppen efter en lång bilfärd. Vi grillade på kvällen och såg på The Cove innan vi gick och lade oss. Nils var nog vaken längst av alla..

 

På lördagen gjorde vi ett besök i Kungsbacka på Freeport outlet. Oj, vad vi har shoppat. Mestadels till Nils och Fredrik. Polarn och pyret blev en favorit hos Nils och även Vincent shoe store. Det gick faktiskt att fynda en hel del.

 

 

Söndagen inleddes med en tur på stan. Vi var på pensionärshumör och gjorde en visit på Trädgårdsföreningen. Vi sänkte medelåldern rejält.. Nils sov gott i vagnen medan vi gick in mot centrum. Ännu en del handlade blev. Det är inte ofta vi kommer ut och shoppar numera. Ingen av oss gillar att spendera allt för mycket tid i stan här hemma. Det blir en annan sak när man kommer till en annan stad.

 

 

 

 

På eftermiddagen tog vi oss en tur till Slottsskogen. Vi såg bland annat på sälar, pingviner, älgar och getter. Mest intresserad var lillen utav pingvinerna. Att sitta i vagnen tyckte han inte var någon hit så vi fick bära på honom.

 

 
 

 

Måndagen kom och vi for vidare ner i landet.. Men först gjorde vi ett stop i Haga och åt glass innan vi lämnade Göteborg.

 

 

 

Tack goda vänner för en trevlig helg! Så glad i hjärtat blir man också när man ser att Nils tycker om er så mycket!


rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu