Nils Svante Loa - dopet

 

Den 16 februari i Grava kyrka döptes vår älskade son. Nils Svante Loa. Dopdagen kunde inte varit finare. Det var en avslappnad och behagfull stämning i kyrkan. När vi tågade in; jag, Fredrik, Nils, gudmor Anna och prästen, kändes det nästan som att vi skulle börja gråta. Så rörande att alla hade kommit dit för vår sons skull.

 

Nils tyckte ceremonin var spännande. Extra kul var det när vi la vår händer ovanpå hans huvud och välsignade honom. När gudmor Anna hällde upp vattnet i dopfunten började han sprätta med armarna och benen. Vatten är ju så roligt!

 

Två av mina klasskamrater från musikklassen sjöng och spelade gitarr för oss i kyrkan. Jag hade bett My och Erik framföra Utan dina andetag av ett av mina favoritband Kent. Så himla fint! Det var inte bara mina och sambons ögon som tårades..

 

Efter kyrkan var det dags för fika i församlingshemmet. Vi hade varit där kvällen innan och dukat i ordning. Tårtorna bakade Fredrik och hans syster Anna. Mamma och svärmor hade bakat bullar, vaniljlängder, kakor och muffins. Vänner och familj hade köpt presenter. Nils fick verkligen en massa fina gåvor.

 

 

Tack familj och vänner för att ni var med på Nils dop och gjorde dagen supertrevlig.

 

 
 
 
 

Vad vore jag utan dina andetag..?

 
 
 
Nils fyra månader
 

Nils nitton veckor

 

Det har varit en period med krångliga nattningar och jobbiga nätter. Det har varit många nätter han skrikit varje timma. Han vill ha mat, ha nappen, att vi ska skumpa rumpan och vara nära. Vi har verkligen inte blivit bortskämda med sömn sedan lillen kom. Vissa stunder verkar det klia rejält i Nils tandkött. Han skriker frustrerat och tuggar på nappen och försöker bita på bitringar. Han gillar när vi hjälper honom att klia försiktigt vid tandraderna. Kanske kliar det också på lille ”kröppa” pga eksemen han har. Nu har det varit några nätter som varit något bättre i alla fall.

 

Han vill ha massa närhet och vill bli buren mest hela tiden. Lille skruttis! Nu har han inte trök att sitta själv och leka allt för länge. När vi har gäster här går det dock lättare. Då kan han sitta i sin babysitter och vara med och ”prata”.

 

Lillen har vänt sig från mage till rygg för några veckor sedan. Frustrationen hos honom är på topp när han kravlar på mage. Han blir så sur! I ungefär en veckas tid har han varit galen i att stå upp. Han försöker resa sig upp när han ligger på rygg. Vi tar håller hans händer och med hjälp av oss ställer han sig upp. I förrgår upptäckte han sina fötter och han försöker få tag i dem och kikar intressant på dem.

 

Nils har fått smaka på potatis, havregröt och banan. Tyvärr verkar inget av det smaka särskilt gott.. Men jag tror det är en vanesak. Gröten verkar gå lättare gång för gång. Min amning räcker inte för att han ska bli mätt och belåten. Han får flaskan på kvällen och natten. Efter att jag ha ammat honom kan han sluka ca 120 ml ersättning. Magen sköter sig oftare nu och han har inte lika ont. Minifom har vi slutat med. Och just det, hans lille navel som varit utpluppad har börjat ”o-bråcka” sig.

 

Det var dop i helgen. Det var så fint! Väntar på att få bilderna från högtiden av en kompis.

 
 
 

En lugn stund i den annars fartfyllda tillvaron

 
 
 
 

 

 

Ja, vad mer ska man säga? Nils nanar till och från och jag slötittar på TV medan han är lugn. Vi har varit igång i turbofart sedan tidigt i morse. Vi gjorde bland annat debut på babysimmet idag. Vad himla mysigt det var! Och gissa om Nils var söt i sina badbralliockser!? Han var fascinerad över vattnet i bassängen. Lyssnade gjorde han noggrant och intressant på den snälla instruktören. Många andra bebisar badade också och vår lille man tittade sig omkring på de andra och han verkade ganska blyg.

 

Imorgon blir det fler skojigheter. Det sista inför dopet måste styras upp också.. Egentligen är det Fredrik som ansvarar för denna högtid, men jag måste flika in och kontrollera att inget missas. Kontrollbehov.

 

Hoppas ni får er trevlig helg!

 

 

 
 
 

Strecken på stickan

 
 

 

På morgonen för ett år sedan fick jag reda på att vi väntade barn. Vi hade just bestämt oss för att vi skulle börja försöka bli föräldrar. Det var några dagar innan (icke) beräknad mens och efter några nätter med jättemärklig frossa och kallsvettningar kunde jag inte hålla mig, jag valde att graviditetstesta mig. Glömmer aldrig när jag satt på badrumsgolvet och inväntade svar från stickan. Till en början såg jag bara ett streck men efter att jag rest mig upp och ställt mig under badrumsbelysningen såg jag ett ytterligare streck. Jag kunde inte tro mina ögon - jag var gravid! Jag skakade och skrattade på samma gång. Hysteriskt sprang jag runt i huset. Så lycklig!

 

Jag slog in testet i presentpapper och knöt runt snören. Skickade sms till Fredrik och sa att han skulle skynda sig hem för att jag hade en överraskning."Åh, har du bakat?" frågade han. "Något liknande.."  svarade jag. ;)

 

När han kom hem sneglade han in i köket och letade efter gottigheter. Ännu visste han inte att jag bar på den finaste gåvan någonsin. Jag gav honom den inslagna presenten. Han slet upp paketet "Är du gravid!?" och jag fick en stor glad kram.

 

Den sjätte februari 2012 förändrades våra liv. Helt plötsligt var inte vi viktigast utan det var Bebis i magen. Livet fick en helt ny starkare mening. En mening som vi trivs så himla bra med!

 

 
 
 

- Älskar dig -

 
 
 
 

Monday monday

 

God dag! Jag och Nils har legat och dragit oss länge idag. Skönt att få sova någorlunda efter att vi haft det jobbigt på nätterna ett tag nu. Lillen har legat och lekt i sitt babysym och nu ligger han och sussar en stund. Vi har inga större planer för dagen. Men snart ska vi ta en promenad med vovvi.

 

I fredags gick vi till Köpbarnvagn och fick med oss hem en fin nattlampa och även ett par badbrallor inför babysimmet! Vi har tänkt att ”simma” en gång i veckan i Deje badhus. Tror det kan bli riktigt kul. Vår lille blir jätteivrig i badet och gillar att plaska som som fisken i vattnet ;)

 

I lördags var vi ute och flängde på IKEA. Vi behövde en del förvaringsbackar men den största anledningen till turen dit var att Nils skulle få en ny spjälsäng och madrass. Han har en idag men den går egentligen inte att ta bort ena sidan på men som vi tagit bort ändå, och alltid haft i anslutning till vår. Vi har haft spännband som hållit ihop sängen underifrån men när han blir större och kan stå och hoppa är det inte vidare säkert. Den nya är godkänd för det ändamålet och jag hoppas det kommer kännas stabilare till vår lille krabat som sparkar och rör sig hejvilt på natten. Vi köpte även till en stödbräda. Däremot, igår vi monterat ihop sängen märker vi att det är helt andra höjdlägen på bottenplattan på denna än den vi hade tidigare, suck! Vi får borra några egna för att han ska komma i jämnhöjd med oss i vår säng.  Jag har fått syn på ett spjälskydd jag vill ha också. Det vi har idag är alldeles för lågt och sladdrigt.  

 

Igår var jag och Nils med min mamma till min mormor utanför Sunne. Nils sov hela vägen dit och hela vägen hem. Han var en trött kille efter en jobbig natt och kväll med kliande tandkött!

 

 

 

 

 
 

rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu