Planritningen

 
Jag tänkte visa er som är nyfikna planritningen på huset (det fattas någon dörr, fönster och garderober på ritningen). Planlösningen var en stor anledning till att vi fastnade för huset. Den känns öppen, rymlig och ljus och huset känns verkligen inte som ett standardbygge med nivåskillnaderna i huset. Byggherren som planerade sitt hus för fyrtio år sedan hade verkligen koll på vad som passade sig på tomten. Det är så genomtänkt.
 
 
 
 
 
 
 

Julafton

 
Julaftonsmorgon startade vid halv tio. Nils tyckte att vi var värda en sovmorgon. Vi gjorde oss i ordning och for till Stodene där vi åt grötfrukost med min familj och släkt. Innan Nils började bli övertrött gick jag, Fredrik och Nils ut i regnet(!), till granngatan där Anna Bs familj bor. Vi bytte klappar och socialiserade oss en stund.

 

När vi gick hemåt somnade Nils i vagnen. Släkten hade åkt och julmaten förberedes i köket. Timmarna flyger alltid förbi på julafton och helt plötsligt var det dags för att äta. Nils är kräsen men det som verkligen gick ner vad sylta, lutfisk och potatis. Efter att vi ätit gott och länge kom tomten hem till oss och delade ut klapparna. Nils var sådär intresserad. Det där med paket har han inte riktigt koll på ännu och en tomte, vad är det? En av de första paketen hade öppnat var det en trehjuling i – och vips så tog den all uppmärksamhet av Nils. Det var en sån där med ledhandtag och bälte. Så himla kul! Han fick också leksaksspisen jag hade när jag var liten och oj vad kul det var. Han skruvade på reglagen, lade in med grejer i ugnen och vispade i grytor på plattorna. En hel del andra fina grejer fick han också!

 

Efter tomten gått vidare och det lekts en stund med grejerna packade vi in oss i bilen för att hälsa på i Grava-Rud hos Fredriks familj innan det blev allt för sent. Där hade tomten redan varit och lämnat paket. Lilleman fick sig bland annat en jättefin gul minikånken.

 

När klockan började bli mycket åkte vi hemåt. Nils somnade och vi satt uppe och bland annat tittade på julkalendern. Jag tycker att årets program var riktigt bra.

 

Vi njuter verkligen av julledigheten. Hoppas ni haft en fin jul ni med.

 

 

 
 Några blurriga och mörka foton från högtidsdagen

 

 

 

 

 

 
 
 

Trötthet och inredningsval

 

Jag är så trött och jag vet inte varför. I morse fick jag sovmorgon och gick upp så sent som kl 10. Det var välbehövligt. När jag vaknade hade Nils och Fredrik flytt fältet. De var ute och sprang. Sömnen var verkligen behövlig. Men likväl är jag sömnig redan. Kanske är det en snöfri vinter som gör det eller så är det något somatiskt. Vi får se..

 

Igår efter att vi lagt Nils och ätit middag satt vi uppe och planerade en del med huset. Alla färg- och tapetval är nu gjorda. Golvet velar vi lite kring. Vilken kulör/träslag det ska ha är relativt självklart men om det ska vara massiva plankor eller parkettiljor är frågan. Badrumsmöbler är också svårt. Måtten ska stämma och de ska kunna fylla ut den plats som dagens nu har. Vi vill att allt ska bli perfekt. Inga beslut förhastas!

 

Efter att vi badat av inspiration plockades gitarren fram. Jag sjöng och Fredrik spelade. När hände det?! Vi har sagt att vi ska börja öva mer, för ringrostiga är vi verkligen.. haha! Det är mycket omkring oss med familj, vänner och hus men musiken måste få ta mer plats. Vi vill ju att även Nils ska få intresset.

 

Kram på er. Ha en fortsatt trevlig helg.


Overloaded

 

I en tid har jag haft svårt att somna. På dagarna känner jag mig stressad och min puls stiger i takt med att tankarna eskalerar. Bilder, ljus, ljud, mönster och min röst håller mina sinnen överaktiva trots att jag blundar och är tyst.

 

”Du, jag måste skriva. Måste sortera mina tankar.” Fredrik tar Nils en stund medan jag ifred fattar blyertspennan och skriver i ett block. Det är mer känsla att se grafiten bilda bokstäver än när fingerspetsarna trycker ner tangenterna på datorn. Man ser attityden hos författaren ännu tydligare så. Fast det ser ju inte ni nu.

 

Förr skrev jag massor. Jag uttryckte mig i sång och ibland kluddade jag ner någon teckning. Vad gör jag nu? Jag känner mig hämmad. Sen jag lämnat mina värsta depressioner, ångesttillstånd och vanföreställningar bakom mig har även min kreativitet även sinat. Är det så att en konstnär måste ha en blödande själ? Nu när jag sprudlar och kokar över av kreativ energi, betyder det att mitt psyke är sargat?

 

Jag måste våga börja uttrycka mig igen. Men hur? I vilken ände ska ag börja släcka elden? Bilder, ljus, ljud, mönster och min röst måste ut.

 

Vet ni, jag tror jag just började.

 

 

 

Julmarknad

 

I förmiddags åkte jag, Fredrik och Nils till Mariebergskogen för att möta upp Anna och Emma. Det vankades julmarknad! Tänk att snön hade hittat till Karlstad lagom till denna tillställning. Det var verkligen bitande kallt ute idag.

 

Många overallklädda barn med röda näsor väntade för att få komma in till tomtestugan och berätta för tomtefar vad de hade på sin önskelista. Klart Nils och Emma skulle få hälsa på tomtarna. Det var ingen vidare sensationell reaktion för något av barnen men mysigt var det ändå.

 

Två och en halv timme lyckades vi spendera i marknadsyran. Hem fick vi med oss brända mandlar, chokladpraliner och biskvier. Bara massa nyttigheter alltså. ;)

 

 

 

Här hemma slängde vi oss på golvet med täcke och kuddar för att värma upp våra frusna kroppar medan Nils möljde bland sängkläderna. I eftermiddag har vi tagit tag i lite packning av köksgrejer som vi inte kommer använda förrän i huset och även garderoben har fått sig en rensning och mammakläder och sommarkollektionen har packats ner prydligt i lådor. Behöver jag nämna att vi verkligen längtar efter huset?

 

 

 


rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu