Nils första skor


 
Ett par underbara sandaler från Vincent shoe store har fått pryda Nils goa fossingar i sommar <3

Vardag igen

 

Just det, bloggen ja! Dags att skriva lite kanske.

 

Idag har det varit en hyffsat tuff dag. Lillen var inte glad när han vaknade i morse och humöret har inte direkt varit strålande under dagen heller. Nappen har han haft i munnen mest hela tiden och han har varit riktigt mammsjuk. Han har fått hänga i selen hos mig för där har han mått okej. Jag såg att han var lite snuvig vid middagen så det är kanske något på gång.

 

Nu har vi tagit helgen här hemma. Vardagarna har kommit tillbaka igen, på gott och ont. Fredrik har nu gått upp till 80% arbetstid istället för 75% men det tycker vi är helt okej ;) Det har nu gått två veckor sedan Fred klev på jobbet igen efter 10 veckors ledighet. Denna sommaren har varit såå bra! Eller är kanske man tillochmed kan skriva? Hösten kan komma med gott samvete.

 

I morgon blir det gymmet, babysim och spännade på kvällen. Kram!

 

 

 

 


Morgonstund har napp i mun

 
 
En nyduschad mamma och en nyvaken bebis.
 
 

Jag 25 år

 
14 augusti - min dag! Imorse fick jag sova länge. Halv tio var klockan när jag steg upp. Nils och Fredrik lekte på barnkammaren. Ganska så dirket påbörjade jag baket av fyllda havreflarn och schackrutor. Jag försöker då och då beta av lite olika bakverk i den gamla klassikern "Sju sorters kakor" ;). Vid sen lunchtid gick vi iväg till "Ditt matställe" och åt. Inte dumt.
 
Kvällen kom och mina och Fredriks föräldrar hit och fikade. Jag fick fina presenter och jag tror de tyckte kakorna och tårtan var god. Efter den kolhydratsladdningen fick det bli en löptur. Det är riktigt härlig luft ute nu! Jag kände mig stark ikväll men knäna krånglar och bär mig inte särskilt många kilometer. Vi får hoppas på bättring.
 
Nu är det snart god natt här, men först lite korsord!
 
 

Örebrovisit

 

Fredrik stängde precis av TVn, drog ner persiennerna och ligger nu bredvid mig. Vad gött det är att ligga och vila i den sköna sängen med de lena satinsängkläderna. Jag har ikväll varit på skivstång/step och jag är sådär härligt trött i kroppen. Innan dess var vi hos svärföräldrarna på fika.

 

Igår tog vi sällskap med min mor och far till Örebro. Det gäller att fylla de sista sommardagarna med utflykter. Det var shopping som skulle stå för huvudsysslan. Fredrik fick med sig en jättefin Peak Performance-jacka och Ecco-skor på rean. Jag köpte en blus och klänning på Monki. Mormor och morfarn hittade ett kap till ettårspresent till Nils. De bjöd oss också på mat – tack så hemskt mycket <3.

 

På hemvägen stannade vi till hos min faster och hennes man i Kumla. Vi fikade, åt och drack. Nils var hela tiden glad och pigg men det var en trött kille på väg hem till Karlstad igen.

 

 
 
 
 

Nils tio månader

 
 
Förra månaden glömde jag skriva om Nils framsteg. Men nu kommer det i alla fall en uppdatering. Numera känns inte Nils som en bebis utan mer som en litet barn. Han har storlek 68/74 i kläder, 18/19 i skor och hans hår har växt en hel del. Hans naturliga frisyr är lik en tuppkam.
 
 
Förutom att han växer kroppsligt så gör han många andra steg i utvecklingen. Han kan nu sitta och leka med en leksak längre än förut. Tex har han börjat förstå hur man lägger olikformade klossar i olikformade hål och han kan leda sådana där träkulor på ”ståltrådsbergochdalbanor”. Hans gåvagn använder han själständigt. När det blir för jobbigt att gå kryper han med den, haha. Han står stabilt när han stödjer sig mot något och han tar steg i sidled. Nils är verkligen en nyfiken och pillrig kille. En klätterapa är han också. Den minst lyckade klättringen han har gjort är när han hade händerna på ugnsluckans handtag och stod med fötterna på luckan där man har plåtarna för att sedan öppna luckan och ramla bakåt. Lillen! Det går så fort att man inte alltid hänger med. Dansant har han börjat bli den senaste veckan. Vi lyssnar och sjunger till musik och Nils gungar med benen. Lillen har mycket folk omkring sig och jag är övertygad om att han blir en social krabat. Åttamånadersångesten dalar ut och det är skönt att Nils främlingsfientlighet håller på att avta.
 
 
Skötbordet är för tillfället förvaring av Nils hygienartiklar. Blöjan får vi byta med lillen i knä eller i famn. Att ligga still går inte. Napp använder han inte alls i samma utsträckning som förut. Kanske pga Sova Hela Natten-kuren. Jag tror inte det blir något större bekymmer att sluta med tutten när det är dags för det. Hur går det med sömnen då? Så mycket bättre! I natt somnade han om själv och vi behövde inte ens ramsa! Framsteg! På förmiddagslurarna kan vi ramsa honom till sömns men eftermiddagsluren vill han rulla vagnen. Där ska det spjärnas och liggas nonchalant först innan John Blund kommer. Selen funkar inte lika sövande nu som förr. Tänk att kuren funkar! Inga är lyckligare än vi.

Lek & loppisfynd

 

Idag är det ganska grått ute. Vi har ännu inte bestämt hur dagen ska läggas upp. Vi är i ständigt behov av att hitta på saker. Att sitta inne hela dagen är inte min melodi. Mycket bättre är det nu i alla fall inne med Nils alla saker som finns samlade på hans rum. Där finns en rejäl yta för lek och bus. Det är så kul att fixa iordning hans rum! Det blir helt underbart fint! Retro möter nytt – precis som det ska vara. Ännu bättre kommer det bli när vi blir med hus då vissa av våra saker och möbler kan flyttas ut från hans space.

 

Igår var vi på loppis. I love it! Fick tag i ljuvliga barnböcker från 50-, 60, 70-tal, 80-tal. En stor lampskärm fick bli med hem som ska pimpas iordning. Har en klar vision om hur den ska se ut. Jag måste få utlopp av kreativiteten annars kvävs jag. Dock kommer prestationsångesten smygande och kräver att allt ska bli perfekt, jobbigt. En anorak fick följa med till mig också. Den blir perfekt nu på höstkanten. Fynden kan ni se på instagram där jag heter Lollovisah ;)

 

 

När ens barn är allergiskt

 

Hur mår du egentligen? Du ser inte helt lycklig ut. Jag svarar att jag nog inte mår så bra. Att jag känner igen vissa symtom jag brukar ha innan jag sjunker in i depression och ångesttillstånd. Det är nämligen inte som förut. Annorlunda är det nu när man kommer hem, när man promenerar eller när någon knackar på dörren.

 

Ibland när jag var gravid tänkte jag ”tänk om” men undanröjde snabbt farhågan. Risken är ju så liten, varför oroa sig.

 

Vår son är allergisk. Han tål varken mjölkprotein, ägg, jordnötter, katt eller HUND. Ärligt, det känns skit. Av mjölk har han fått prickiga utslag och klåda som resulterat i gallskrik. Av pälsdjur blir det också prickigt, dock inte i samma mängd. När han är i närkontakt med djuren tex tar mycket i pälsen eller får sig en hundpuss får han får nässelutslag. Tack och lov har han aldrig varit obstruktiv eller visat andra symptom på luftvägarna.

 

Givetvis kommer Nils i första hand. Inget snack om den saken. Även fast man har någon absolut högst prioriterad betyder det inte att de man värdesätter därefter är lätta att slopa. Sedan en tid tillbaka har båda hundarna bott hos min mor och far. Fredrik har sanerat vår lägenhet. Jag lovar att det sved i mitt hjärta när han packade ner matskålar, hundsängar, foder och andra tillbehör i kassar och bar ut. Det gör ont i mig att Nils som älskar djur så mycket inte får uppleva det jag gillat, djurlivet.

 

Mjölk- och äggallergin kommer förmodligen växa bort inom några år. Klart värre är det med jordnötsallergin. Hemma kommer vi kunna kontrollera den men jag är orolig för snedsteg på annat plan. Någon gång kommer det säkert ske..

 

 

Nils, mamma älskar dig mest av allt i hela världen! Jag gör ALLT för dig!

 

Eddie, min förstskaffade vovve. Du är en klok gammölgöbb som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta.

 

Pelle, busungen och marodören nummer ett! Trots att du ofta går en på nerverna har du ett hjärta av guld. Du är godheten som älskar mys och närhet.

 

 

Bohemian family

 

Nu är min kropp slut. Jag ligger ner i vår säng och vilar gott. Ja, för nu har vi en säng igen. De senaste veckorna har vi fått sova på luftmadrass på vardagsrumsgolvet. Nu är det ommöblerat. Allt pga att Nils kräver eget sovrum. Han har ockuperat vårt rum med sina grejer och vi håller till i vardagsrummet.

 

Visst skulle tillvaron vara lättare med en villa. Men efter att ha snubblat på målsnöret för att få vårat drömhus känns det en aningens hopplöst. Nära tre miljoner för ett hus som var i behov av renovering. Vi var tvungna att inse att huset inte var värt det priset. Surt! Varför var just de tvungna att vara med i budgivningen!? Jag vägrar att sätta oss i ett hus bara för att. Vi må ha höga krav men det är med all rätt när det gäller ett inköp på flertalet miljoner kronor! Åh, vad vi längtar efter en alldeles egen tomt, uppfart med garage – vårt hus!

 

Ikväll tog det 20 sekunder att natta Nils. Nog för att man kan tycka det ena och det andra om Anna Wahlgren men Sova-hela-natten–kuren har ändrat vår tillvaro. Nils har fasta rutiner, nattas mindre ångestfyllt, vaknar färre gånger med lättare omsomningar. Ännu är han inte fullt kurad men visst är vi på g!

 

Igår hade vi 25-årsfest. Mer om det i ett senare inlägg.

 

 
 
 
 
 

rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu