Nisse och mimmsen mitt uppe i maten


 

Friska Karlstadbor

 
 
 

Årets Friska Karlstad är här. Kul! Idag var jag, Fred, bror och Pelle ute i skogen på årets premiärtur. Staden har verkligen bjudit på gott väder hela dagen. Solen har skinit starkt och det har varit få moln på himlen. Drygt två timmar befann vi oss i skogen och vi fick tag på fem svarta kontroller. Fortsättning följer i morgon.

 

Nils har sovit hos sin mormor och morfar. När jag var ute och fikade med kompisarna i förrgår hörde mamma och pappa av sig. De ville ha Nils en natt och det kunde de väl få. Nils älskar att vara där och jag och Fred tackar inte nej till en natt ostörd sömn.

 

Efter orienterandet idag tillbringade vi dagen i Stodene. Mor och far bjöd på lunch och middag. Vi har städat och fixat i ordning uteplatsen. Nu känns det verkligen att sommaren närmar sig.

 

Nu ligger vår lille goding och sover hemma i hans spjälsäng igen. <3 Och vet ni? Idag satt han upp själv första gången!

 

 

 
 
 

Mammas pojke står upp

Aaaah, lite nervarvning efter gympan. Jag måste alltid sitta uppe en stund och ta det lugnt innan jag går till sängs. Viktigt för mig att ha ett litet ”Lovisa-moment”. Förövrigt är det nu Fredriks tur att vara sängliggande. Magsjuka is in the house! Trevligt.. Nils är lyckligtvis pigg som vanligt. Dock är han otroligt mammig! Maamaa mamamama maamaaa ropar han så fort som jag inte är inom synhåll. Hur fränt är inte det!? Samtidigt som det ibland hade varit skönt om han också ropade efter hans käre far.

 

 

I helgen upptäckte vi att Nils kan stå upp nästintill självständigt! Inte har han lärt sig att sitta ännu men att stödja sig mot en stol lodrätt med kroppen kan han. Åh, det är så kul med alla dessa framsteg. Snart kommer jag inte komma ihåg att han varit ett spädbarn. Lite stressande att tiden går i ultrarapid. 

 

 

På tal om spädbarn så längtar jag med spänning tills att Myrrans bebis kikar ut. Fred och jag har stenkoll på möjliga värkskrik i trappuppgången ;) Var förut upp till henne med hallonbladste som jag hade över från när jag väntade Nils. Jag tror på teets påstådda positiva effekter. Jag födde två veckor förtidigt, förlossningen var snabb och komplikationsfri. Blödde ytterst lite under förlossningen, sprack inget och livmodern drog ihop sig relativt snabbt. Jag kommer definitivt pimpla det inför eventuellt nästkommande förlossningar.

 

 Vår vilding

 


Utsövd cykelägande mamma till allergibarn

 

Wohoooo! I natt sov Nils bra och vaknade endast en gång! Då ville han flaskan och efter det somnade han igen. Otroligt. När han sov hos min mor och far nattades han senare än vad han brukar och det verkade fungera bra. Enligt mormorn och morfarn var det inga krångliga nätter i helgen. Förmodligen har det blivit en dålig vana för honom att vakna upp ofta. Inte konstigt efter all kolik och allergireaktioner genom månaderna.

 

Vi har fått svar på att S- specifikt IgE fx5 är positivt och därmed har han allergi. I den panelen ingår (vad jag förstår) mjölk, äggvita, vete, sojaböna, fisk och jordnöt. Ännu vet vi inte vilka av dessa födoämnen Nils är överkänslig emot. Personligen är jag ingen atopiker men Fredrik påstår sig ha kvalsterallergi. Läkaren ska ringa oss i morgon om mer information.

 

Annars då? Jag känner mig deppig av allt stillasittande som varit under min sjukdomsperiod. Och som grädde på moset känns det som jag har mensvärk! Jag hade nästan hade glömt bort den smärtan..

 

MEN, himla glad är jag då jag blivit en Monarkcykel värd 5000 kr rikare! Det är min kära fader som står bakom detta.  Inte nog med att han är medlem i MENSA så kan denna man även skriva slogans och motiveringar till tävlingar utan dess like ;) Förrförra veckan var det flera kilo choklad han vann, förra året en årsförbrukning toapapper. Det har vunnits lusekofta och.. haha ja, jag minns inte allt. Han är allt bra rolig pappsen!

 

 

 

 

 
 
 

 

 


Barnfri helg

 

Efter alla sömnlösa nätter var det i helgen dags för ett break. Fredag eftermiddag lämnade vi Nils hos min mamma och pappa. När vi åkte hem kändes det jättekonstigt att sitta i bilen utan att ha med sig lillen i babyskyddet bak. Detta blev bebisens första nätter utan sin mamma och pappa. 

 

Hungriga som vi var tog vi oss en tur till stan och åt. Det blev att moffsa i sig rejält med mat på Pitchers. Gött! Jag trodde jag skulle längta ihjäl mig och oroa mig mer om Nils än vad jag gjorde. Jag visste ju faktiskt om hur himla bra han hade det hos sin mormor, morfar och morbror. Vi fick en massa mms och sms som uppdaterade oss hur det gick. 

 

Vi sov himla gott hela fredagsnatten. På lördag morgon fick jag ett meddelande från pappa. Där berättade han att Nils skulle stanna kvar där en natt till och vi skulle passa på att gå på bio och vila upp oss ännu mer, haha. Det gick vi med på. 

 

Tyvärr började jag känna dålig på lördagen och därmed blev det en hemmakväll. Ganska skönt det med, men ack vad tomt och tråkigt det lätt blir utan barn. Vi la märke till hur skrämmande snabbt man kom in i sin gamla barnlösa tillvaro. 

 

När vi på söndagen hämtade hem lillen kändes han så stor. Det såg ut som han blivit megastor på bara en helg. Och när vi möttes av hans glada joller kunde vi inte annat än le. Goding! Tack mamma och pappa för att Nils har världens bästa mormor och morfar. Det värmer i hjärtat när jag ser hur gott Nils har det hos er.

 

 
MMS-bilder
 
 
 
Idag är det tisdag och Nils och Fredrik har varit iväg på rytmik medan jag kurerat mig. Igår var jag totalt sängliggandes men som tur är så känner jag mig bättre idag. Förhoppningsvis mår jag bra imorgon, då det är BVC-besök och minikurs i första hjälpen med föräldragruppen.
 

Nils sex månader

Idag fyller vår lille kille ett halvår. På ett sätt känns det som det var nyss jag födde honom men på ett annat vis känns det som han alltid funnits hos oss.

 

Nu har alla sömnlösa nätter har tagit ut sin rätt. Vi är så trötta att vi knappt vet vad vi heter. Vi är uppe varje till varannan timme på natten. Det är något som är fel.. det känner jag på mig. Vi inväntar provsvar från blodprover för allergi. Förra veckan på BVC-besöket hade han i alla fall gått upp i vikt och börjat följa sin kurva igen. Vi har alla orkat detta i ett halvår.. kan ni förstå!? Jag sitter och väntar på något sorts tapperhetspris. Att sitta uppe och lugna ett barn några gånger per natt kan jag förstå, men att vara uppe och trösta ett ibland nästintill tröstlöst barn så många gånger som vi är.. Det finns inte ord. Givetvis vill jag att Nils ska må bra och få sova.  Vi gör allt för honom men ibland är det så svårt att veta vad vi ska göra för att det ska bli bra. Vi känner oss otillräckliga. Ända sen han föddes har vi fått höra ”Det går snart över.” Just nu tror jag det kommer dröja år tills nätterna inte är en lidelse för Nils och oss. Vad är det som är fel?

 

I samband med denna utredning om allergier har jag slutat amma. Nils får mjölkfri ersättning utskriven och vi matar honom med specialgröt och lätta puréer. Hans utslag är i princip borta som han fick i samband med amningen och den vanliga ersättningen.

 

Trots att de flesta av eksemen är borta finns några kvar och Nils har klåda. Vi har fått Tavegyl utskrivet (trots att barn under ett år egentligen inte ska förskrivas läkemedlet). Klådan verkar lindras en del men den lugnande effekten vi delvis hade hoppats på uteblev. Istället har han varit speedad på kvällarna.

 

På dagarna är han hur rolig som helst. Det är verkligen en härlig tid. Han ropar, låter, jollrar och väsnas som aldrig förr. Han har börjat kraxa som en skata och busar med en. Samspelet mellan oss är helt fantastiskt. Han rullar runt på golvet och förflyttar sig på något märkligt vis. Nyfikenheten är på topp och han sträcker sig efter alla föremål han ser och han utforskar noggrant det han fått tag i. Det är en energisk unge och man kan fråga sig vart han får all energi ifrån, haha.

 

Han kan underhålla sig i babygymmet, på en filt på golvet med att leka med grejer eller slänga ner saker ifrån brickan från matstolen. Man kan busa med honom och det tycker han är precis lika roligt som jag. Favoritsysselsättningen är att hoppa i hoppgungan. Snacka om glad och mallig unge som skuttar upp och ner.

 

Igår gjorde vi om mjukliften till åkpåse och nu är det sittdelen som gäller. Han har tydligt visat att han vill sitta upp och se omvärlden. Ikväll var det premiärtur och han tjoade och tyckte det var spännande. Efter en stund somnade han gott och vi fick flytta upp honom från vagnen till spjälsängen där han nu sover.

 

 


I den sista snön

 
 
Fredrik tog lite foton på mig och tok-Nils för några veckor sedan. Det var då lite kyligare och mer snö på backen än nu.
 
 

MAVA-morsorna välkomnar våren

 

Idag har vi haft en härlig dag ute i Segerstad. I vintras när vi satt i mörkret med bebisarna vid brösten och försökte få i oss mat drömde vi om när vi skulle kunna sitta ute och fika med de små. Nu är den tiden här! Tre av bebisarna är såpass stora att de äter mosad mat och puré. Det är himla kul att se de små mumsa i sig käk och upptäcka nya smaker.

 

Hur klyschigt det än låter så är varje dag ett äventyr med Nils. Kunde jag föreställa mig som barnlös att denna resa skulle vara såhär häftig? Det är himla härligt att ha dessa goa vänner som är i samma situation att dela resan med. Varje träff är en fröjd. Trots att vi är olika som personer och lever olika liv, är vi skrämmande lika i hur vi tänker i barnuppfostran och livet omkring. Tänk att just vi fick barn så tätt. Ses snart igen ;)

 

 
 
 

Påsken

 

 

Det är en solig påsk vi haft. I alla fall vädermässigt. På långfredagen åkte vi upp till mormor och morbror utanför Sunne och hade en trevlig dag. Det åts påskmat och tårta. Vår lille hade på sig sin smoking dagen till ära, men det var nog sista gången den passade. Han hade som vanligt mycket intryck at ta in och sova var inget som stod på hans prioriteringslista. Det är ju så tråkigt att vila när man kan härja med goa släkten. På kvällen kom gudmor Anna hem till oss på fredagsmys. Påskafton bjöd på påskmiddag i Grava-Rud och på påskdagen var vi i Stodene hos gudmors familj.

 

Vi var riktigt sega under helgen. Nils har varit lite krasslig med snuva och feber. Fredrik legat på soffan och har haft ont i halsen. Men nu är vi piggare. Vi har varit uppe som vanligtvis varannan timma på natten och matat Nils och vi har inte fått sova så jättebra. Vid förra BVC-besöket visade det sig att Nils gått ner i vikt.. Men nu kan jag lova att han gått upp! Vi upplever att det smällt till både på längd och vikt. Kontroll på fredag.

 

 

Vad härligt det är med vår hörrni! Det är ljust ända in på kvällen och det börjar bli varmt ute. Jag märker tydligt hur ljuset ger mig energi. Jag hade riktigt bra med kraft på gympan ikväll. Kanske var det sömnen jag fick igår och idag på morgonkvisten som gjorde det. I morgon blir det denna veckans träff med kollegorna + bebisar.

 

 


Lugn & ro

 

Jag har nyss kommit in efter en promenad med Eddie, utan barnvagn(!). Det är lugnt och relativt tyst i lägenheten. Endast vovvens tassar mot parketten hörs. Fredrik och Nils har farit iväg för att se på hockey hemma hos en kompis. Jag har egentid. Jisses, så konstigt det känns!

 

Inatt sov Nils utan avbrott från ca klockan 02 till 09! Kan ni förstå min chock när jag vaknade klockan 8.30 av att jag var snustörr i käften och inte av att Nils skrek. Jag hittade lillen liggnas på mage i sin säng. För en stund blev jag rädd då han låg inborrad i kudden men läget var under kontroll. Kanske sover han bättre så än på rygg?

 

Jag och Nils struntade i rytmiken idag och njöt av sovmorgonen istället. Vi har haft en supermysig dag jag och min lille grisfis! På eftermiddagen kom Anna B hit och hälsade på. Vem är lyckligare än jag över att hon ska flytta hem igen?

 

Annars då? Det känns lite som vi klivit in i ett nytt liv. Fredrik har ”sagt upp sig” från fotbollen. Ett överraskande besked men jag förstår honom. Nils är givetvis det bästa och roligaste vi har och han vill ägna ännu mer tid med honom och mig. Fred har bara längtat hem när han varit iväg. Fotbollen tar annars många timmar av veckan. Livet är också lite spännande. Vi går mer förhoppningar och drömmer oss bort en del.

 

Nu ska jag sätta mig och fixa med foton och slötitta TV.

 


rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu