V. 38

 
 

Nu är oktober här! Månaden vi beräknas få vårt barn. Vart tog tiden vägen? Jag begriper inte. Ibland känns det inte som jag hänger med. Jag ska föda snart.. Jag förstår faktiskt inte.

 

Jag känner inte ett tecken till att förlossningen närmar sig. Jag undrar när det sätter igång. Jag blev sjukskriven pga. risk att föda prematurt. Är himla glad att det inte blev så! På något vis känns det märkligt att jag faktiskt kommit till den vecka jag är i. Jag kan fortfarande inte tänka mig att det ska bli senare än 24e.

 

En del nätter är jobbiga, jag är rädd och gråter. Jag ser hemska scenarion framför mig. Rädsla för att det ska vara något fel på barnet, att förlossningen kommer vara hemsk med kanske akutsnitt eller sugklocka eller att några komplikationer ska uppstå som stora bristningar eller att jag dör.

 

Jag känner mig pluffsig, fast jag egentligen vet att det inte är så farligt. Jag har nu gått upp 6 kg sedan vi plussade. Muskler är förtynade och jag har blivit mjukare, haha. Lår och överarmar är inte som de brukar. Men, jag klagar inte. Det är bara ovant.

 

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång

 

 

 

Kommentarer
Postat av: vibeke Hedström

Kul att du titta in till mej =) & lämna kommentar ,det är alltid lika kul =) vilka fina bilder på dej & Magen grattis till er =)

2012-10-04 @ 21:46:15
URL: http://vibekeopeter.blogspot.com
Postat av: vibeke Hedström

Kul att du titta in till mej =) & lämna kommentar ,det är alltid lika kul =) vilka fina bilder på dej & Magen grattis till er =)

2012-10-04 @ 21:46:38
URL: http://vibekeopeter.blogspot.com
Postat av: Emma

Jag va livrädd inför förlossningen. Men det behövde jag inte. Det tog en timme på förlossningen.
Jag tyckte värkarna va det värsta. (även om jag inte fatta att det va värkar när jag va hemma) Hehe. Inte alls så farligt som jag trodde så jag önskar jag hade tänkt annorlunda för det va så mycket energi som gick åt på att tänka på förlossningen.
Håller tummarna för att det kommer gå bra för dig. Försök att inte oroa dig för mycket. (svin svårt att lyssna, det gjorde aldrig jag. Haha)

2012-10-04 @ 21:55:39
URL: http://Eembla.blogg.se
Postat av: Elfina ♥

omg vilken fin kropp. lyllo dig. hur mkt har du gått upp..4 kg? grattis

Svar: Tack så mycket. :) Jag har gått upp ungefär 6 kg.
Lovisa - mamma till Nils

2012-10-04 @ 23:22:43
URL: http://elfinas.blogg.se/
Postat av: Leona

Fin mage du har :)

Svar: Tack så mycket! :)
Lovisa - mamma till Nils

2012-10-05 @ 10:07:28
URL: http://leeona.blogg.se
Postat av: Janni- Gravid i vecka 20

Vilka fina bilder från din gravid fotografering!
Chokladen va förresten jätte god och jag ångrar så att jag inte köpte hem mer.. Fast kanske bra att jag inte gjorde de, inte direkt så att jag kan motionera bort de jag stoppar i mig nu =)

Hade en hemsk natt igen.. De är som att de svider i hela magen, från under brösten och hela vägen ner. De svider och den blir jätte svälld.. Inatt vaknade jag flera gånger och hade så mycket luft i magen och de kändes som att magen skulle frätas bort=/ inte alls skönt! Blir ju direkt orolig att nåt skall hända vår lilla.. Men när de svider så där i magen tycker jag att de tyder mer på typ magkatarr eller nåt i den stilen.
Nu vill ja ju typ inte äta av rädsla för att få så där ont igen, ifall de är av maten jag får så där ont.
De onda måste va borta till nästa vecka då jag skall resa till Turkiet!

Svar: Tack :)
Låter som det är något gastro-eneteralt, något med magsäcken eller tarmarma. Tror inte du behöver oroa dig för att det ska vara något gynekologiskt. Jag kunde också få riktigt hemska magsmärtor. Har du testat typ tuggtabletter eller flytande läkemedel mot halsbränna? Eller Losec/Omeprazol? Det är receptfritt och ofarligt för barnet.

Hoppas du mår bättre snart!
Lovisa - mamma till Nils

2012-10-05 @ 12:26:13
URL: http://jannialtin.blogspot.com
Postat av: AnnaMalin

Fina, fina Lovisa! Underbara bilder. 6 kg låter bekvämt, en annan gick upp 20 :-) Jag förstår att det är lätt att oroa sig och det är garanterat naturligt att de där tankarna kommer och går. Förstår dock att det är jobbigt att du är uppe på nätterna och oroar dig. Jag kan bara tala utifrån min erfarenhet och det är att jag hade en utdragen förlossning som slutade med sugklocka. Men den är bland det mäktigaste jag gjort ändå och trots att jag inte trodde jag skulle palla det, så gjorde jag det. Många hade talat så illa om sugklockan men när den väl kom kände jag mig lugn och det var en positiv upplevelse på ett sätt :-) Den hjälpte mig att få ut Liv eftersom min kropp inte orkade det och det gick verkligen hur bra som helst! Hoppas du kan prata med någon om oron tar över. KRAM till dig

Svar: Tack snälla du. Inte kan man tro att du gick upp 20 kg. Vad olika det är :)Tack för att du delger din erfarenhet. Känns skönt att höra att du tyckte trots allt att förlossningen var bra. Det är nog att man är helt nollställd och inte har vetskap om vad som väntar. Jag borde inte oroa mig så som jag gör ibland. Idag var jag hos barnmorskan och pratade en massa iaf. För stunden känns det ok ;) Kram tillbaka!
Lovisa - mamma till Nils

2012-10-06 @ 21:45:32
URL: http://annamalinsrum.blogg.se
Postat av: sanna

Åh vad fin du är! Jag saknar min mage ibland ;-)
För vår son funkar det finnemang att sova i spjälsäng men å andra sidan har han alltid sovit bra på natten. Vi bäddar han så han har fötterna mot ena gaveln så han inte kan snurra runt massa :-) (om du förstår!)

Svar: Tack så mycket! :) Förstår verkligen att man kan sakna magen! ;)Ja, det gäller nog att bädda in de små rejält i spjälisen så de inte tycker det är alldeles för stort och öppet :)
Lovisa - mamma till Nils

2012-10-07 @ 09:30:00
URL: http://lillaelias.blogg.se
Postat av: Elin

Fin mage. Mysigt att de snart är dags :)

Svar: Tack! Ja snart är det dags ;)
Lovisa - mamma till Nils

2012-10-08 @ 20:11:59
URL: http://elinvictoria.bloggplatsen.se
Postat av: Mikaela

Å du är så fiiin och snart kommer världens sötaste bebis komma ut till er. Njut nu. Lycka till kramar från Mikaela med Liam 2008 och Filippa 2012.

Svar: Tack så hjärtligt! Nu försöker vi vila och peppa oss :)
Lovisa - mamma till Nils

2012-10-08 @ 20:36:10
URL: http://hemmapavarangataistan.blogg.se
Postat av: Ellinor

Vilka fina bilder och så spännande med en liten bebis på väg!
Kram och lycka till!

2012-10-09 @ 07:51:16
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Emma - Mamma till två

Vilka häftiga bilder!! :)
Jag tycker att du ser hur fin ut som helst i kroppen och en superfin mage!! Spännande att det snart snart är dags! :)

2012-10-10 @ 13:28:09
URL: http://emmsaklemmsa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0