Bra start på helgen

Vad skönt det är med jobbfria helger! Igår kväll var Anna M och Daniel här på middag. Vi lagade tapas och åt tills vi var proppmätta. Vi ses alldeles för sällan.

 

Idag har Anna B varit här. Vi började med att åka till hennes mormor och hennes man och fika. Vi tog sedan en promenad i det blåsiga vårvädret.

 

Det är så kul med Anna och Anna. Vi är varandra så nära och vi vet det mesta om varandra. Våra familjer har umgåtts sedan tidiga år. Man har liksom ett band som nyare relationer inte kan mäta sig med. Vi delar en fantastisk historia.

 

 


Sälen v 11

Förra veckan åkte jag, sambon och en hund upp till stugan i Sälen. Vi hade tur med vädret alla dagar. Man kände dock att våren var på väg. Ingen snö på vägarna och det var blött på sina ställen. Uppe på fjället var det fortfarande fint. Lite sämre i längdspåren. Fysiska måendet var ju inte på topp. Fick ta en del pauser och köra lugnare än vanligt.

 

                              

 

Jag älskar verkligen att vara där uppe. Vintern är favoritårstiden men nu tycker jag faktiskt det är skönt att gå mot ljusare varmare tider. Årstiderna är något vi ska vara tacksamma för här i Sverige.

 

 

 


Mello och fortsatt sjukdom

Igår kände jag mig lite bättre. Blev då jag bjuden till familjen Månsson på mat och Melodifestivalen. Fredrik var ute och firade en kompis som fyllde år. Jag satte mig i SAABen till Stodene och där hade vi en jättebra kväll. Som vanligt satte vi poäng på bidragen. Låt, framträdande och utstyrsel betygsattes. Loreen vann, det tyckte vi var bra.

 

Idag har det varit värre. Inte alls något pigg. Freds ena syster fyllde år så vi var där på fika. Fick lägga mig när jag kom fram.

 

Fy, det är inte sådär jättekul när måendet är långt ifrån topp. Tanken på att arbeta imorgon vill få mig att gråta. Tycker det vore så trist att få ytterligare en karensdag. Det handlar om en dag, det borde jag fixa. Sedan bär det av till mitt vinterland Sälen!


Sjukling

Huvudvärk, halsont, snuva och trötthet + illamående . Det var inte det jag behövde nu. Usch och fy och blä! Sover gärna en sisådär 12 timmar inatt och vaknar frisk.

 

Trots en sliten Lovisa har det varit en mysig dag på jobbet. Det är inte vanligt en fredag  A-tur på MAVA. Man blir lite varm i själen när man verkligen hinner umgås med kollegorna och inte bara är uppstressad i sitt eget. Sjuksköterska, undersköterska, läkare, läkarsekreterare eller chef spelar ingen roll, vi är ett team.

 

Ha en fin fredagskväll.


Tankar på en måndagsmorgon

 

God morgon hälsar jag, Eddie och Pelle. För er som inte vet är Eddie och Pelle mina små barn, i hundform.

 

Idag längtar jag löjligt mycket efter strålande vår och sommar! Vintern är annars favoriten. Det är massa längtan i luften nu. Iiiiiih!

 

Vi har börjat kika lite smått på hus. Vet inte exakt vart eller hur vi vill bo, men på ett ungefär. Om jag bodde lite mer lantligt skulle jag och hundarna dra ut i skogen för långpromenad och lek. När varma våren kommer skulle altandörren stå öppen till den stora trädgården och det skulle bara vara att springa ut barfota, lätt som en plätt, på gräsmattan och busa. Vore väldigt trevligt att få bygga det hus man vill ha, men finns ju inga attraktiva tomter. Drömmelidrömmeli. Det är ingen brådska så. Trivs jättebra i vår bostadsrätt på Norrstrand, men man måste ju börja kika någonstans i livet.

 

 

 

 

Nu blir det att gå och köpa frukost och sedan sticka klart tröjan. Börjar må bättre. I morgon är det dags att gå till arbetet och komma in i rutinerna igen.

 

 

 


Sängburen

Nu har jag varit sängliggande i tre dagar. Jag är helt slut och orkar inte ta mig för något. Att gå till köket att äta eller gå till badrummet är en stor prestation. Sjukskriven denna helg.

 

Igår åkte vi ut till svärföräldrarna. Klarar inte av att ligga ensam hemma i sängen på Norrstrand. Skönare att höra folk omkring sig. Dessutom är svärmor gullig och tar hand om mig. Mat, dryck och omtanke. Underbara du.

 

Jag får ta en timma i taget. Försöka få i mig lite då och då, sticka, se på TV och sitta ute och få lite luft en stund mitt på dagen.

 

 

Det blir nog snart bättre.

 

PS. Idag är min man i Dalarna och har där åkt StafettVasan. Duktig var han också!

 

 


Polen

 

Den 25e till 28e februari har jag, Fred och min familj varit i Krakow. Det var en julklapp från mina föräldrar.

 

Dag 1 bestod mest utav att installera sig. Det var inte ett dugg svårt ett den underbart fina lägenheten!  Jag var jättetrött efter resan dit. Det var första flygningen på länge utan lugnande mediciner. Paniken var total, men jag fixade det. Bra jobbat!

 

 

Dag 2 gjorde vi utflykt till Auschwitz – Birkenau. Alltid tyckt det varit intressant med andra världskriget. Kan inte påstå att jag är expert på området så att få se och lära mer om historien är inte  fel.

 

 

Dag 3 var vi ute och gjorde stan. Gick i affärer och kollade in stadens arkitektur. Kallt som tusan var det.

 

 

 

 

Dag 4 åkte vi hem.

 

 

Det har varit en trevlig resa. Tack mamma och pappa för den fina presenten. Ni är bäst.

Borta bra men hemma bäst.

 

 


rt, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu