Återupptag av träning

 
Barnet leker, hunden vilar, mamman äter risgrynsgröt och pappan kommer snart hem från jobbet. Fint det! Jag och Nils har nyligen varit ute på promenad med grannen och hennes lilla dotter. Är det inte underbart ute så säg! Marken är vit av snö och luften är härligt kall.

 

I dagarna har jag varit på mina första gympapass sedan Nils föddes. Det blev medelgympa med Friskis & Svettis med viss modifikation. Jag utesluter häftiga hopp, att ha benen brett isär, snedvridning av bäckenet och magövningar som sit ups. Att småjogga på stället och göra liknande rörelser med överkroppen och utföra plankan är det jag tex kan göra istället.

 

Är förvånad över att jag bibehållit en hyffsad kondition. Trodde jag inte. Okej, den är verkligen inte supergod men absolut inte kass. Det måste främst varit den ökade blodvolymen och den stora magen som satte gränser förut. Dock känns det inte alls som förut under styrkeövningarna. Har inte alls någon kontakt med musklerna, kanske på grund av att de inte existerar längre? Haha. Det är inte döjobbigt att utföra träningen som jag förväntat mig, utan det är mest en konstig känsla av stumhet.

 

Samtidigt är jag ängslig för att köra för hårt nu i början. Man har ju hört skräckhistorier.. Rädsla för att utveckla inkontinens och prolaps eller att återfå foglossning och eventuell magmuskeldelning sätter griller i huvudet. Längtar efter att få komma till gymmet också. Ni som är träningsvana, hur kände ni med träningen och la upp den efter förlossningen?

 

 

..Och där började barnet skrika, hunden röra på sig, mamman sjunga vaggvisor och pappan satte sig på tåget hem.

 

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken fin bild :)

2012-12-12 @ 18:30:25
URL: http://annamyren.blogg.se
Postat av: Malin

SV: Jag menar att det verkar så på en del att man måste skaffa barn när man når en viss ålder, annars är det ju någonting som är fel typ.

Med mina gener så kommer jag säkert få allt det där + foglossning :P

Kramar!

Svar: Strunt i andra. Gör vad du/ni vill så blir det klart bäst :)
Det blir säkert bra ska du se :) Du blir säkert superfin gravid!
Lovisa - mamma till Nils

2012-12-12 @ 23:26:29
URL: http://babylajnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0