V 39

 
 
 
 

 

Allt jag undrar och tänker på är hur och när det startar!? Det är skräckblandad förtjusning. Vi väntar så på dig. Samtidigt som vi tänker på bebisen så vet jag inte riktigt om vi förstår vad som komma skall, haha. 

 

Magen är verkligen låg och spetsig. Det är tufft på nätterna. Det blir ingen kvalitetssömn direkt. Många kisspauser, täppt näsa och varje gång jag ska vända mig om att byta ställning vaknar jag. Jag letar och känner efter spår av förlossningsstart men det jag känner är ryggont och knapp nämnvärd "menssmärta" från och till.

 

Jag tycker h*n är lugnare där inne. Ibland blir jag orolig. Men efter att jag buffar på Bumlingen så svarar h*n. Det är nog mer så att det inte finns lika mycket utrymme att röra sig på där inne.

 

Bebiskläderna är uppackade och är invikta i barngarderoben. Spjälsängen är bäddad sedan några veckor tillbaka. Bumlingens rum är inte vidare iordninggjort. Till en början kommer h*n sova inne hos oss i spjälisen och mjukliften. Det kommer nog mer vara som ett lekrum där inne till en början, för båda barnen tills vi lärt känna lillsyskonet och göra rummet där efter. Storebror har ju verkligen ett sånt vackert rum och vill att lillvarianten ska få det minst lika mysigt. 

 

Jag vilar och jag laddar. Jag tillåter mig äta gottigheter mer än vad jag brukar och det blir mycket kolhydratsrik mat. Energi vill man ju inte vara utan! Det känns på upplever jag vemod att graviditeten snart är över. Samtidigt som det ska bli skönt att få komma igång med tvåbarnsmamma-livet. Jag har denna graviditet haft jobbigt med viss nedstämdhet troligen relaterat till inaktivitet. Trots ännu mer kommande sömnlöshet så hoppas jag på att få mer energi och mer lust till vardagen när vår älskade bebis fötts.

 

 

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber. Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

 

Bebisen: Barnet väger omkring 3400 gram, och är ungefär 50 cm långt. Det fyller ut hela magen och är ganska tungt. Många blivande mammor längtar intensivt efter att graviditeten ska vara över. Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet är nu förberett för sin födelse. Det har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom att det har fått moderns antikroppar. De kommer att skydda barnet den första tiden innan det har bildat egna.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0