V 38

 

 

 

Väntan och åter väntan. Oj, vad jag/vi väntar nu. Känns som jag redan skulle gått över tiden. Tankar om förlossningen tar upp mycket av min hjärnverksamhet. Hur startar det denna gång? Kommer det gå ännu fortare? Klarar jag verkligen smärtan igen? Hur kommer det gå? OCH vem är där inne egentligen!?

 

Jag är helt slut och trött. Orkar inte mycket nu utan vilar mest. Varje kväll tänker jag "måtte inte förlossningen börja nu." Men ändå har jag så svårt att sova och när jag väl somnat så vaknar jag snart igen. Det är tungt och det sticker och gör ont om jag rör mig för mycket. Det känns som jag går upp ungefär 10 kilo per vecka nu. Jag får ränder på fötterna när jag använt strumpor och min ansikte är så pluffsigt. SF-kurvan går lite under medel.

 

Jag har tagit det mer chill denna gång. Förberedelser och prylar är mindre viktigt. Jag känner mig mer trygg på så vis. Räcker det med Chariot cx2 som enda dubbelvagn och sulky, duovagnen med ståbräda till!? ;D Försöker ta det mer som det kommer. Förra gången var det verkligen kaos för oss i nyföddhetstiden. Vi satt knappt, hann inte äta eller kom ut. Denna gång har vi storebror som kräver sitt och förhoppningsvis kommer det flyta på ändå.

 

Samtidigt är jag disträ. Namn är inte helt spikat utan vi har två-tre alternativ för båda könen. Visst känner jag mig lite stressad över det men förhoppningsvis faller det sig naturligt om vilken det är när h*n kommer ut.

 

Bltr: 120/70 mmHg. SF-mått: 33 cm. Hjärtfrekvens: 134 slag/min. Viktuppgång: 8-9 kg.

 

Detta var sista veckan jag hann uppdatera innan Nils kom. Blir det samma denna gång?

 

 

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0