Trädgårdsfix


Jag hinner knappt sitta ner. Vi är i full gång hela tiden med många olika projekt. När solen är framme fokuserar vi på trädgården. Muren har blivit rensad på en del mossa. Trallen på uteplatsen blivit laserad i en ljusgrå nyans. Det blev verkligen ett superlyft! Förut var den solkig och tråkig. Det tog ett antal tvättar och några timmars målning för att få resultat. Hillerstorp utemöbler i grå lasyr fyndade vi till kampanjpris och de har fått sig ljusgrå dynor.

 

Vi har röjt en hel del buskar och kapat till träd. Vi borde känna in trädgården första året och se hur vi tycker om dess växtlighet. Men jag står inte ut när det blir för mycket. I våras planerade jag penseer och de har kompletterats med sommarblomster. Nu väntar vi på att färgsprudlande pelargoner, petunior, stjärnögan och lobelia till det annars kulöravskalade.

 

Balkongmöblerna håller vi på att måla om till vita. De var verkligen slitna i sin forna bruna färg. Det vi också håller på med är att odla i ett efterlängtat lanne! Pallkragar är inköpta och monterade. Jordgubbar, smultron och örter/kryddor är planterade och sallad och morötter ska sås här näst.

 

Mossan försöker vi förinta och vi förösker låta gräset helt ta överhand. Gödsel och regn.. Gräsklippare är inköpt som kommer gå varm i sommar. Ja, inte är man arbetslös när man har hus..

 

Det verkligen sprutar av ideer och ibland blir det för mycket. Det finns så mycket man vill eller kan men hjärnan och kroppen orkar inte riktigt med. Vi måste främst försöka olja/måla en del fönster på söder- och västersidan. Vi har också nosat på ideen om att kalka teglet för att få det kritvitt. Men, en sak i taget! Det låter verkligen som det varit katastrof innan.. men jag kan säga att det kankse snarare handlar om höga krav från oss. Det får ta den tid det tar för samtidigt har vi småsaker att göra inne som tar tid.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0