Nils 1,5 år

 
 
 

Mat: Vår kille är inte särskilt stor i maten. När han var mindre var det bättre med hans matlust. Jag vet inte om det är specialkosten som gör det. Synd är det att vi allesammans inte sitter till bords och äter exakt samma mat. Vi försöker hålla oss till samma rätt men han märker att hans ändå är annorlunda. Inte kan han sitta still och koncentrara sig på maten heller. Hans favoritmat är korv och mos. Värmlandskorv, falukorv, grillkorv! Grönsaker är sådär men frukt gillar han. Han talar om för oss om det är någon mat han inte vill ha eller pekar på det han är sugen på. Att äta med händerna är lättast.

 

Sömn: Nils somnar i sin egna säng på sin barnkammare. Kurningen är ett minne blott, tyvärr. Han lägger sig i sitt mörklagda rum med en vällingflaska. Vi säger god natt och går ut. Allra oftast somnar han på egen hand kort där efter. So far so good. På natten har han dock flertalet uppvak. Han vaknar med skrik och vi skall genast komma dit. Han vill att vi ska killa honom på ryggen och/eller ge honom flaska. Ibland när han verkligen inte somnar om tar vi in honom till oss och hjälper honom. Hans sovtider är ungefär 19-07. På dagen sover han en timma efter lunch. På dagis har han vila i sin vagn som de ställer i ett nedsläckt rum.

 

Socialt: Sedan förskolestarten har han blivit lite mer osäker och blyg än innan. Han verkar vara rädd att bli bortlämnad. Annars är han en riktig stjärna. Han vill inte vara hemma och greja här hemma med mig en hel dag. Han vill ut, träffa folk och socialisera sig. Han älskar verkligen andra barn. Nils har mycket lätt till skratt och är full i bus. Ord han kan är ”Oj” ”Hej” ”Mamma” ”Pappa” ”Häddå” ”Titta” ”Nä”.

 

Motorik: Han är verkligen duktig både fin- och grovmotoriskt. Han älskar att skruva och meka med leksaker och grejer. Spakar och knappar han hittar är så kul. Verkligen tekniskt lagd. Springer och klättrar gör han mest hela tiden. Ibland går det så fort att det nästan blir farligt. Det är en mycket aktiv miniman detta.

 

Lek: Han vill ha sällskap under lek. Uppmärksamhet kräver han mycket och man ska vara på hugget och busa och härja med honom hela tiden. Små kortare stunder kan han fasta för något och meka med. Gosedjur tycker han är söta och kramar gärna men också tycker han om att brotta ner dom. Böcker är inget han har tid med eller är särskilt intresserad av. Det måste vara action! Favoritsånger han har är helt enkelt de han känner mest igen. De där vanliga som de sjunger på dagis är bra men också jinglarna till favoritbarnprogrammen. Favoriter på TV är Pippi långstrump och andra Astrid-klassiker, samtliga program på Disney Channel junior och Stadens hjältar.

 

Mentalt: Nils snappar upp allt vi gör och han verkar bli en mycket intelligent pojk. Viljan är enorm. Har han bestämt sig för något så har han. Jag tycker det är svårt att sätta gränser. Han kan verkligen ignorera en och om han lyssnar blir han jättearg om han inte får som han vill. Blir han riktigt frustrerad slår han huvudet i golvet.

 

Kroppsligt: I genomsnitt har han nu storlek 80 på kläder. 20/21 på skor. Hans favoritplagg är mössan.  Mössa vill han gärna ha inomhus också. De randiga varianterna är favoriterna. Tycker han att det är fel mössa vi valt för dagen går han till garderoben och byter.

 

 

Han är helt enkelt världens bästa Nils! ÄLSKAR DIG!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0