Nils – barnet John Blund glömde

 

Hur trötta kan en mamma och pappa bli? Jag tror vi har svaret. Nils har aldrig sovit bra. Förut vaknade han kanske två-tre gånger per natt och ville ha mat. Jag ammade honom och han somnade gott efteråt. Nu är det värre! I mer i en månads tid har han vaknat varje timme, ungefär från klockan 22 till innan 05 och skrikit. Innan dess har amningen tagit en timme med oro och elände för lillen. Vi får ligga och killa honom på ryggen tills han somnar. När han vaknar med panik är det ibland pruttar som ska ut, ibland vill han ha flaskan eller bröstet eller så ska det tändas i hela rummet. Vi får vagga honom i vår famn och guppa i sängen tills han någorlunda lugnar sig. Vad sjutton är felet? Jag tycker så synd om vår lille kille som inte kommer till ro. Allt man vill som förälder är givetvis att ens barn ska må bra.

 

När han vaknar så gör han det tvärt. Han gallskriker och verkar jätteorolig. För det mesta så blundar han men han kan även småtitta på oss och se jätteförvirrad ut. Jag har hört talas om nattskräck, men det drabbar ju större barn vad jag förstått?

 

Det är märkligt att han dock nästan alltid sover bra mellan 05-07. Han vaknar alltid och är morgonpigg och superglad. Tur är väl det, annars hade du legat risigt till lillen ;) . Nils tar sig små lurar på dagen. Kanske 30 minuter x 3 så jag tycker inte att det borde vara att han sover för mycket där.

 

Fascinerade är också att vi alla lever och inte gått under av sömnbristen. Vi håller igång med jobb och aktiviteter. Jag väntar dock på ett bakslag. Andra föräldrar undrar hur vi orkar. Vi vet ju inget annat och jag hade inte heller räknat med att få sova på ett par år sedan vi bestämde oss för att skaffa barn.

 

Vi har läkartid på BVC nästa vecka. Läkaren har redan tittat på honom en gång förut och allt verkade vara i sin ordning.

 

Har ni läsare varit med om något liknande eller har några tips? Delge jättegärna!


Kommentarer
Postat av: Sara Björk

Åh vad jobbigt. Vi har varit bortskämda med bra sömn för mollys del faktiskt. Hoppas det löser sig för er snarast!

Svar: Skönt att ni får sova :) Hoppas också detta löser sig snart.
Lovisa - mamma till Nils

2013-03-14 @ 09:56:09
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Malin -Änglamamma

Tack för din kommentar på min blogg! <3

Kan tänka mig att det är jobbigt att inte få sova ordentligt! Men som du skrev, när man planerar barn så är man rätt inställd på att inte få sova bra på ett tag! ;)
Hoppas ni får sova bättre snart iaf!

Men din rubrik var superkul!! :)

2013-03-20 @ 18:31:44
URL: http://josefinaelma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0